Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by boli všetky filmy aspoň na takejto najnižšej úrovni spracovania bol by som spokojný. Nebolo to zlé, naopak nápad celkom slušný, škoda toho spracovania. Tvorcovia si asi mysleli, že toľkými zvratmi v deji, nelogickými hádankami a zmenami lokalít zvýšia atraktivitu, je to omyl. Zbytočne prekrútené. Ale inak celkom pozerateľný kvázi thriller. 65%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Debilita maximálních rozměrů, která je slepencem několika žánrů, absurdních dějových zvratů, nefunkčních postav (především Reno má ránu jak po zásahu Dana Nekonečného) a zmateného střihu. Výsledek je tak zoufale nekonzistentní, že se na to nedá koukat ani při vypnutých mozkových závitech, protože svižnějších pasáží je tam tak málo (a jsou tak nepřehledné), až zůstává rozum stát nad tím, že Nohan kdysi natočil povedený Polibek draka... ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Pri pozretí prvej polovice filmu som nechápal, čo proti tomu všetci majú. Celkom zaujímavá klipovka so slušnou atmosférou. A potom prišla druhá polovica plná doslova hlúpostí... Herci vrátane Rena film odzívali, Nahon sa snažil no evidentne to bolo málo... Najväčšou slabinou filmu je však Grangého predloha. Napísať dobrý scenár podľa knihy s doslova trápne smiešnou zápletkou sa jednoducho nedá... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet těžkopádný příběh v temné atmosféře, který se sice snaží vybudovat nějaké to napětí, ale nějak se to ve své podstatě podivně rozpadá. Spousta věcí vyznívá nesrozumitelně a tak lze bohužel očekávat spíše tápání o tom, co že se tu vlastně po dějové stránce uvádí. Zkrátka převládá chaotičnost, což je ohromná škoda. Thriller s prvky hororu trochu připomíná podobný snímek ´Purpurové řeky´, ale skutečně jen opravdu zdánlivě. I ta mysterióznost se nějak vymyká kontrole. Jean Reno je sice skvělý jako vždy, ale takovéto míchanině různých žánrů stejně nepomohl. Škoda, tohle prostě mělo navíc. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o klasické béčko, mohlo být hodnocení lepší. Tady snaha o béčku určitě nebyla a také to tak dopadlo. Těch kombinací bylo opravdu dost a film tak přišel o nálepku – francouzský temný thriller. A ta bouřka po několik večerů za okny, opravdu zbytečná kulisa. No, nějak to proběhlo a dalo se na to dívat. Ale kdo vymyslel ten konec? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)

Reklama

Reklama