Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

Decker 

všechny recenze uživatele

Vizualne podmanive, obsahove zajimave, celkove vsak lehce nadprumerne. Co srazi tento film je totiz nedodelany scenar. Zadne nepredvidatelne zvraty se nekonaji. Zaver filmu je spise kycovity nez napinavy a bohuzel podkopava celkovy dojem. A mimochodem podivejte se na film v originalu. Ikdyz je to francouzsky je to mnohem lepsi nez hrozny cz dabing. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Gerrarda jak v tomhle filmu vypadá a slyšel že tam dělá kung-gu či co musel jsem se smát ale smích mě brzo přešel protože tenhle film je všechno jen ne k smíchu. Je napnutý od začátku do konce a nenechá vás vydechnout ani na chvíli a nejkrásnější je že do konce nevíte kdo je Fantom a hlavně že Depardieu tam nehraje jen takový štěk ale nejdůležitější roli. Kdyby se dávali ceny za nejkratší a přitom nejdůležitěší roli mohl by klidně aspirovat na titul. Tanhle film mohu jen doporučit protože mě vtáhl do děje tak silně že sem litoval že není o hodinu delší. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná mysteriozni detektivka odehrávající se ve staré Paříži. Většina digitálních efektů byla docela slušná, ale na první pohled moc přeumělkovaná. Ani herecké výkony mě zrovna dvakrát neoslnili. Možná byla škoda, že Depardieu nehrál v celém filmu, ale jen na začátku a na konci, tím by určitě pozvedl úroveň celého filmu, protože ti vyšetřující policajti byli otřesní. Dodíval jsem se na celý film jen ze zvědavosti jak to dopadne a pěkné herečce. Škoda, že ty zfetované panny nerozpoutaly pořádné orgie :) - slabé 3* ()

Alf 

všechny recenze uživatele

pár výtvarně pěkných scén, ale jinak klasický francouzský pokus jak bojovat s "hollywoodským nevkusem" nevkusem ještě větším, ale hezky vlastenecky, únavné "nezvyklé" nájezdy kamery postavám až do žaludku, rychlý střih místo herecké akce, závěrečný souboj zloducha s dobruchem jsem musel díky převinutí videokazety trochu zkrátit, tak byl - i když plný pohybu - nudný a statický. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mě tento film bavil především svou velice ponurou atmosférou staré Paříže a zručně budovaným feelingem tajemna. Co se týče tolik zde kritizovaného scénáře, jako běžný, VŠ školou neerudovaný divák jsem si nevšiml tolika fatálních nedostatků, abych ho zde nad míru kritizoval. Naopak bych řekl, že způsob, jakým se drží film při zemi a jak buduje napětí je mnohem lepší, než filmy podobného ranku. Ne, není to špičkový film, ale ten nepříjemně mrazivý pocit při jeho sledování se nerozplynul, proto (možná trochu nezaslouženě) za 4. Tečka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)

Reklama

Reklama