Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho akci plnou tajemna a napětí. Už proto, že tam hraje Jean Reno. Začátek se rozjel celkem slušně a zdálo se, že cajti maj zaděláno na dalšího masového vraha. Cca po půl hodině jsem se začal krapet nudit protože se tam nic zajímavého nedělo pak jsem zjistil, že to není žádný masovej vrah, ale turecká mafie. Rozloučil jsem se s tím že by to mohlo být film typu Purpurové řeky. Dále jsem sledoval a pomalu jsem se začal nudit a nudit. Až pak po hodině filmu se začali dít zvláštní věci a já zjistil, že podsvětí Francie vládne zmutovanej turek. To už bylo i na mě dost, ale nakonec jsem se rozhodl film dokoukat. Po dokoukání jsem byl zklamaný, ale nakonec rád že už je konec. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by to byl až takový shit. Samozřejmě to měl být nejdrsnější, nejtemnější a nejkomplikovanější thriller... na světě, kdy tlak na zuby pily je až místy neskutečný. Na druhou stranu Renovi ten knír slušel, deště bylo dosti a možná byl i pravý a kovové schodiště jednoznačně bylo jak ze Silent Hill. Tudíž krásný průměr. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V dokumente: Svorka 25 vlkov, to znamená chystajú sa na veľkú korisť. Tu: jeden vlk, možno alfa možno omega. Malá korisť, malé víťazstvo, porážka nádejí, skleslosť sama. Formálne však vychytralý špinavý, filtrovaný (šedá, tmavá, modrá), francúz s priadnou hodnotou psychedelicky vyprofilovaných scén. Pridaj!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: Jean Reno, prostředí Paříže jasně boduje, atmosféra stále houstne a jak se v ději posunujte dál, začíná to být dramaticky napínavé, postava hlavního "hrdiny" a jeho kuráž MÍNUS: jako u všech francouských thrillerů je to náročnější na pozornost, některé scény až za hranicí normálnosti./// Shrnutí: Paříž jinýma očima, Reno v odlišné roli, přesto hodně podobné Purpurovým řekám. U nichž jsem měl problém zůstat ve střehu a držet se sledu událostí. Proto jsem se v tomto případě vyjímečně soustředil víc než obvykle a vyplatilo se. Protože na začátku dva zdánlivě odlišné případy do sebe začnou krásně zapadat a vás baví postupné vyšetřování. Zároveň se můžete kochat drsným prostředím krásné Paříže, drsným jednáním Jeana Rena a snahou tvůrců, přijít se slušnou kriminálkou. Když pominu občasnou snahu o přepombinovanost a zvraty v závěru, jedná se o slušně filmové pátrání, které si ode mě ty slabší 4* zaslouží./// Celkem 72%/// ()

emo 

všechny recenze uživatele

Pri pozretí prvej polovice filmu som nechápal, čo proti tomu všetci majú. Celkom zaujímavá klipovka so slušnou atmosférou. A potom prišla druhá polovica plná doslova hlúpostí... Herci vrátane Rena film odzívali, Nahon sa snažil no evidentne to bolo málo... Najväčšou slabinou filmu je však Grangého predloha. Napísať dobrý scenár podľa knihy s doslova trápne smiešnou zápletkou sa jednoducho nedá... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama