Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ve filmotéce to mám jen náhodou. Některé scény trochu fungují, jsou ale zoufale v nesouladu s těmi ostatními, a film těká jak toluen v igelitovém sáčku čichačově. Slabší povahy po tomto "díle" zřejmě proklejí moderní francouzskou kinematografii. A to ještě podobná dílka podporuje několik grantových komisí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Nereux (Jocelyn Quivrin) pátrá po vrahovi mladých žen v turecké čtvrti v Paříži. Všechny jsou mučeny a zohaveny naprosto stejným způsobem, což napovídá, že by mohlo jít o nějaké náboženské obětování. Na pomoc si přibere Jeana-Louise Schiffera (Jean Rena), který je znám svým neortodoxním přístupem k vyšetřování a známostem v pařížském podsvětí. Anna Heymes (Arly Jover) trpí bolestmi hlavy a výpadky paměti, po kterých nepoznává své blízké, ale naopak poznává lidi, které by znát neměla. Za pomoc psychiatričky zjišťuje, že na ní byl proveden vědecký experiment zkoumající právě paměť. Postupným pátráním zjišťuje, že stopy k vrahovi mladých žen vede právě přes ní... Stejně jako píše Matty, jsem také trochu filmový masochista, takže si občas pustím film, o kterém je jasné, že to žádný trhák nebude. Občas jsem navzdory nízkým hodnocením mile překvapen, ale většinou mají hodnotící hlubokou pravdu, a film opravdu stojí za pěkný kulový. Toto je i případ Říše vlků - je mi jasné že úspěch Purpurových řek předznamenal také vznik dalších (podobných) filmů, ale čeho je moc, toho je příliš. Chaotický a zmatený film, kde každá z hlavních postav nejméně jednou zemře, aby se vyloupla o chvilku pozdějc jakoby nic. Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy se zdálo být vše vyřešeno (a jakžtakž vysvětleno), ale místo toužebně očekávaných závěrečných titulků následovala ještě půl hodinka filmu. Režiséra předhodit hladovým vlkům! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho akci plnou tajemna a napětí. Už proto, že tam hraje Jean Reno. Začátek se rozjel celkem slušně a zdálo se, že cajti maj zaděláno na dalšího masového vraha. Cca po půl hodině jsem se začal krapet nudit protože se tam nic zajímavého nedělo pak jsem zjistil, že to není žádný masovej vrah, ale turecká mafie. Rozloučil jsem se s tím že by to mohlo být film typu Purpurové řeky. Dále jsem sledoval a pomalu jsem se začal nudit a nudit. Až pak po hodině filmu se začali dít zvláštní věci a já zjistil, že podsvětí Francie vládne zmutovanej turek. To už bylo i na mě dost, ale nakonec jsem se rozhodl film dokoukat. Po dokoukání jsem byl zklamaný, ale nakonec rád že už je konec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne to nebylo tak spatny, jak to podle hodnoceni vypada, ale je fakt, ze se nejedna o zadnej zazrak. Problem je, jak uz tu zminilo par lidi, ze je film zbytecne prekombinovanej. Prvni hodinka je jeste v pohode, dva oddelene vypraveny pribehy, ktery se nakonec spoji v jeden. Jen skoda, ze nebyl plne vyuzitej potencial vrazd. Nicmene potud jsem byl vcelku spokojenej a docela napnutej. Reno je sice namaskovanej jak Dan Nekonecny, ale byl to spravnej parchant, takze mi docela sedl. Horsi je to s hlavnim hrdinou filmu v podani Jocelyna Quivrina, kterej je silene tuctovej a nijak se neprojevuje. No, po ty hodince zacne reziser davat do filmu nejaky dalsi motivy, ktery by uz bejt nemuseli a kuli nimz se film obcas zacne rozsejpat, ale porad to jeste Nahon zvlada uhlidat. Ale pak pride zaverecna dvacetiminutovka v Turecku a to je neco silenyho. Do predchozi hodiny a pul se vubec nehodi, vsechno je najednou zarivi, ta tam je ta temna atmosfera a reziser sem najednou zacne cpat spoustu divnejch zvratu, az sem se v deji ztratil. Navic, predtim vcelku peclive budoval atmosferu, ale ted najednou jako kdyby se zblaznil a chtel toho honem do filmu narvat co nejvic. Nebejt ty posledni dvacetiminutovky, tak bych dal mozna 4*, protoze se mi to fakt docela libilo. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Jean Reno svým talentem na špatné filmy nezklamal ani tentokrát, je na něj spoleh  Film s příběhem, který by v rukou kdekoho byl zajimavý, zde pohřbený neuvěřitelnou béčkovoustí. Kombinace žánrů by nevadila,kdyby to pan režisér uměl natočit,nebo aspon něco kdyby uměl. Bohužel , neumí, a tak je snímek špatný a ještě horší, a nejhorší je na něm po alespoň normálním začátku neuvěřitelně tupý konec, hodný skutečně máločeho. Dávám 20% a to mi ještě přijde že sem zbytečně velkorysý. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama