Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

HAL 

všechny recenze uživatele

Celý film jako slow burn build-up pro jednu extrémně silnou situaci? Když je ta situace až tak psychologicky, emočně a brutalitou až TAKHLE extrémní, tak proti tomu jde jen stěží mnoho namítat. Narativně funguje Chan-Wook Parkův finální díl volné trilogie o pomstě velice dobře, bez problémů se v tom vyrovná známějšímu Old Boy - i když ten je mnohem zajímavější z hlediska akčního žánru. A kratší délka tady taky pomáhá, obzvlášť v porovnání s dost mizerným a nudným prvním dílem. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě jednoduchý příběh pomsty vyprávěný rafinovaně a složitě, aniž by na chvíli působil křečovitě či překombinovaně (není možné nevzpomenout si na Kill Bill). Emocionální vztah k hlavní hrdince se vyvíjí postupně a občas nečekaně, hlavně však s každou další minutou nabírá na síle. Vizuální podoba je úchvatná, Chan-wook Park je génius. Film roku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý film, který pro trochu "rozkoukaného" diváka v tématu "ženských mstitelek" není natolik originální a spíš evidentně čerpá ze zaběhlých klišé. Vzorů by se daly najít desítky, zejména v 70. letech tyto filmy hodně frčely v Japonsku (explotační asijské období s herečkami-zpěvačkami jako byla Reiko Ike či Meiko Kaji) a nebo už ultrabrutální depresivní počin šílence Vibeniuse Thriller - en grym film (1974) s Christinou Lindberg. Každopádně asijské "pomstichtivé období zneuctěných žen" probíhalo někdy v letech 1970 - 1974. Vsázelo jednak na násilí a brutalitu, tak ale i na neuvěřitelně propracované příběhy, scénáře pomsty a vyjebávky se všemi, kteří se nějaké křivdy dopustily... Takže ač je tento film od Chan-wook Parka velice zdařilý, spíše opakuje témata dávno v Asii zaběhlá a znovu je oživuje v neuvěřitelně působivém podání ...a předkládá s celou parádou nezvyklému evropskému divákovi ... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Oproti většině filmů jsem měl výhodu, že jsem znal soundtrack předem, takže jsem se s filmem snadněji sžil, už od úžasných úvodních titulků. Množství známých herců v zajímavých rolích mě potěšilo, stejně jako černý humor, který jsem si oblíbil už v Oldboyi. A i když vše bylo v dokonalém souladu a těch 5* (za cca 90-95 %) si Lady zaslouží, tak intenzivní prožitek jako při Oldboyi jsem již nezažil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Umělecký film s hlubokomyslným obsahem, v němž si autoři dali obrovskou a pečlivou práci s výpravou, kostýmy, symbolickým vyzněním, stejně jako herci s každým detailem své profese. K dokonalosti mi chybí přece jen větší přehlednost a uměle a záměrně komplikované vedení vyprávění, které znemožňuje plně se položit do příběhu, protože člověk pořád musí trochu přemýšlet, jak to vlastně bylo, kdo je kdo a v jaké časové rovině se právě nachází. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)
  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)
  • Režisér původně uvažoval o obsazení Doo-shim Ko, nakonec ji ale do filmu neobsadil. (ČSFD)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama