Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (896)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Už po dvaceti minutách jsem se přistihl, jak ležím, přiblbe se culím a s pootevřenou pusou koukam na Malou Miss Sunshine, jako kdybych objevil neco necekaneho. Ano, i tak se to da nazvat, dokonaly avsak casto absurdni pribeh mne uplne dostal! Urcite i diky vybornym hereckym vykonum vsech zucastnenych v cele s Alanem Arkinem a mladickou Abigail Breslin, ktera si nominaci zaslouzila jako nikdo v jiny! Skoda jen za dedovu brzkou smrt, jeho hlasky byla uzasne. Ja vim, ze jsem pouzil asi hodne chval na jeden film, ale tahle jsem se dlouho nebavil a diky zaveru je to zaslouzenych pet hevzd! 9/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedeně nahořklý film se spoustou vtipných momentů a úhledně spletenými osudy všeho druhu. Snad jedině ta barvoslepost mi připadala až příliš naroubovaná a jakoby nepřirozeně trčící z jinak krásně plynoucího příběhu jedné "normálně podivné" rodinky. Z herců se mi chce nejvíce chválit úžasného Steva Carella a maličkou Abigail Breslin, ale pravdou je, že špatný nebyl nikdo z nich. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vtipné, inteligentní, příjemně odsýpající, skvěle zahrané, podbarvené skvostným soundtrackem. Ač nezávislé, tak přístupné všem. Navíc i s velkou dávkou postupně budovaných sympatií k jednotlivým postavám, takže na konci vám zdaleka nebudou jedno a budete se s nimi jen těžko loučit... Vše je jak má být a navíc ještě v nadstandartní kvalitě. DOPLNĚNO : Po Malé Miss Sunshine ve vás dlouhodobě zůstane tak skvělý pocit pohody jako po žádném snímku z poslední doby a i na podruhé má stejný účinek. Proto zvyšuji ještě o jednu *. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Road movie o rodince "pošuků", jejímuž kouzlu snadno podlehnete. V podstatě je to film bez nějaké zásadnější zápletky o tom, že vaše rodina k vám prostě patří a vy s tím nic nenaděláte, ale všechno je to tak skvěle podané, s vyváženými scénami, trefnými dialogy, bez okatého moralizovaní, že to z Little Miss Sunshine dělá výjimečný zážitek. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pouze průměrná dramatická road movie s komediálními prvky. Rozhodně se nejedná o nějakou bombu, ale na druhou stranu to vůbec není špatný film. Taková trochu přehnaná, oddychová jízda s občas depresivní, s občas pohodovou atmosférou. Abigail Breslin dokázala, že se z ní stává velká herečka. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Nezávislá komedie stála 8 milionů dolarů a svému distributorovi Fox Searchlight vydělala během prvních tří dnů promítání (28.-30. 7. 2006) 370 998 dolarů v sedmi kinech, což stačilo na 20. příčku návštěvnosti. Kina postupně přibývala, a tak se celkový výdělek postupně zastavil několik dolarů před úctyhodnými šedesáti miliony. (imro)
  • Dědeček Edwin (Alan Arkin) se v jedné scéně ptá Dwaynea na jeho věk. Ten odpoví, že je mu patnáct. Ve skutečnosti bylo jeho představiteli Paulu Danovi už 22. (Coldrex)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama