Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dalsi z opusu meho oblibeneho, beznadejneho romantika. V ani ne pul hodine vas Shinkai protahne od zapadle vlakove zastavky nekde v Japonsku az po vzdalene galaxie. Cele tak cini neuveritelne zrucne, treba jak snoubi poetismus se Sci-Fi. Ano jeho vytvarny styl je preslazeny a kdo tim strada at hvezdicku ubere-me to az zas tak neurazi. Velmi potesujici dilko. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po dlhom rozmýšľaní za štyri. Shinkai je macher, že to celé zvládol sám. Nedostatky vidieť najmä na animácii postáv, statické pozadia sú však výborné. Pri tomto dielku je potrebná veľká odolnosť voči gýču, lebo rovnako ako Shinkaiov druhý a lepší film Beyond the clouds je preplnený ukážkovými západmi slnka a z neho vyplývajúceho nasvietenia postáv. Film by si zaslúžil prepracovanejší scenár a celovečernú stopáž, pretože nápad je výborný. Záverečné prelínačky voiceoverov ma ale poriadne dostali preto 8/10. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

příjemně plynoucí půlhodinka, kterou si člověk stejně jako mladší počin v podobě 5 centimetrů za sekundu užije nejlépe s melancholickou náladou a trochou čaje, ale oproti němu má několik málo mínusů a to hlavně - tentokrát sem neměl čaj a asi se za to zbičuji, dále pak je jeden příběh na ploše půl hodiny, namísto dvou a půl na ploše hodinové, jak je tomu u 5 centimetrů . Scifi svět je sice zajímavý, leč rozhodně by snesl lepší propracovanost, jak v rovině dějové, tak animační, neboť i děsuplnosti 3D modelů snad ani nemá cenu mluvit. Přesto se jedná o velmi přívětivé, romantické anime ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Makota Shinkaie v současnosti považuji za jednoho z nejprogresivnějších a nejzajímavějších tvůrců současného anime. Přesto jeho rané dílko Hoshi no koe ještě nedosahuje kvalit pozdějších snímků jako například 5 centimetrů za sekundu. Během 25 minut rozehraje pro něj typickou neštastnou lovestory mladých pubescentů. Opět silný motiv zamilované bezmoci, osamělosti, další silný motiv je Shinkaiova slabost pro sci-fi prvky a vesmírný život celkově. Zde na tom založil celou zápletku a já to považuji za silné negativum filmu. Silně melancholické pasáže jsou najednou prokládány akčními pasážemi, které přes obdivuhodnou animaci většinou dost pokulhávají a aspon mně kazily celkový dojem z filmu. Případným zájemcům o tvorbu mladého režiséra bych spíš doporučil kouknout na již zmíněný 5 centimetrů za sekundu, kde Shinkai zdejší nedostatky vypiloval k dokonalosti. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi propracované po grafické stránce, ale chybí tu důslednější vypravěč... // SPOILER JAKO KRÁVA :) tohle byl můj původní komentář, mezitím jsem se dostal k interview s režisérem, kde vysvětlil, že je tento film nedokončený (došly mu peníze na práci na koleně a mezitím se stal velkou hvězdou)... dále se Noboru stane mechanikem a vydá se se záchrannou výpravou pro zbytky vítězné flotily (on o dost starší než ona)... a má to pro ústřední pár skončit hepáčem, no zázrak u Shinkaie... na základě toho má původní námitka padá a s klidem dávám 5 hvězd. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama