Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tato chvílemi až absurdní road movie mě ohromila zejména svou bezprostředností i navzdory tomu, s jak nezvyklým tématem pracuje. Je to zkrátka velmi příjemný film, vtipný v jedné chvíli a mrazivý ve chvíli druhé, přičemž si stále udržuje svou přirozenost. A to vše ve zcela precizním podání a s úchvatnou Felicity Huffman, která mi jednoduše vyrazila dech! Ne, není to pro každého, leckdo ohrne nos už po přečtení obsahu. Ale kdo odhodí předsudky bude odměněn. Prvotřídně odměněn. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Tohle je vyprávění o transpakárně a zranitelnosti,o touze a potřebě být někdo - nikoliv něco. O nechuti být otcem a neschopnosti být matkou a především o neovlivnitelné funkčnosti tzv. vlastní krve. Odvyprávěno s milým humorem, šarmem, lehkostí a nenuceností - a právě proto tak úderné. Ještě nikdy jsem neviděla tolik lidský film, to vím jistě. ()

Reklama

leon_id 

všechny recenze uživatele

Netradicni road movie od rezisera Duncana Tuckera me velmi prekvapilo nejenom svym velmi netipickym tematem, ale taky skutecnosti, jak dokaze nevkusne liceni zmenit vcelku atraktivni herecku na trans...americkeho fermafrodita, u ktereho clovek fakt nevi a duma (pokud teda nejste pravidelnym divakem Desperate Housewives a pohlavi ustredniho predstavitele vam nekdo nepredhodi na stul v prubehu filmu) Film prijemne utika, sikovna maskerna a kamera tu odvedla slusny kus prace a hlavne Felicity Hoffman tu bravurne zvladnutou gestikulaci a mimikou opravdu predvadi vyborny vykon a ma tu nekolik peprnych hlasek takze ja se velmi bavil a vrele doporucuju :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem geniální! Z tohohle filmu mám jen ty nejlepší pocity a tohle bylo přesně to pravé na letní srpnový večer. Film je založen na naprosto úchvatném ději, který mne chytnul a až do závěrečných titulků nepustil. Navíc jsou zde k vidění naprosto brilantní herecké výkony dvou hlavních aktérů. Felicity Huffman je jméno, které jsem před tímto filmem neznal, ale ve své roli byla natolik přesvědčivá, že jsem jí věřil naprosto vše. Prostě geniálně ztvárnila nešťastného muže, kterého dělí od přerodu v ženu už jen jediná operace, před kterou se však stihne na zvláštní cestě seznámit se svým synem. A onoho syna neméně brilantně ztvárnil Kevin Zegers, kterého jsem před tímto filmem rovněž neznal, ale kterému se taktéž jeho role velmi vydařila a který bez debat exceloval. Musím se přiznat, že jsem horečně uvažoval, jestli dát čtyři nebo pět hvězdiček. Ale nepřišel jsem ani na jeden důvod, proč tu jednu hvězdičku odečíst, když na tomhle filmu jsem nenašel ani jedinou chybu, ani jediný nedostatek. A tak dávám maximální hodnocení! ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Hezký film o touze, o nepochopení a o lidských vztazích. Někdy až trochu moc americké, chvílemi nudné, ale svým účelem zaujmout a neodsuzovat lidi, kteří jsou takovýmto způsobem odlišní, asi dosáhl toho, čeho dosáhnout chtěl a asi i měl. Výborná Felicity Huffman. Fakt bych totálně věřil tomu, koho tam vlastně hrála. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Felicity Huffman přezdívala svému umělému penisu Andy. (Morien)
  • Protože se nevědělo, že film bude mít takový úspěch, po natáčení byla většina šatstva a rekvizit darována na charitu nebo do second-handů. (hellstruck)
  • K výsledné podobě mnoha scén přispěla improvizace. Scéna, kdy Bree a Toby jedou vstříc zapadajícímu slunci, je jednou z nich. Jediným povelem režiséra bylo, aby Felicity Huffman začala dloubat prstem do břicha Kevina Zegerse. (Matty)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama