Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct odpočinkový, oddechový film. Ale vykládejte to břišním svalům, předním pilovitým svalům a bránici, které jsou díky četným vtipným situacím a hláškám téměř v neustálé permanenci. Jak se vypořádat s džunglí jménem New York, kde je třeba mít se na pozoru i na eskalátorech a jak přežít v muzeu fauny a flóry s názvem Severní teritorium, kde jste i během dopolední přestávky na pití v ohrožení života dvoumetrákovým krokodýlem?? Mike a Sue by mohli vyprávět. Jisté je to, že tolik parádních scén plynoucích z konfrontace člověka s neznámým prostředím jsem dlouho neviděl. Paul Hogan působí přesvědčivě a věřím, že každý zkoušel někdy jeho uklidňovací trik. Linda Kozlowski jej příjemně doplňuje, dále připočítávám chytlavé hudební tóny, perfektní původní dabing a skvěle napsaný, i když předvídatelný konec (melancholik, který věří na osudovou lásku, jejíž sílu byl dal najevo klidně i před zraky stovek svých spoluobčanů, se zajíkne blahem). 8,8 miliónů australských dolarů(rozpočet)/328 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Paul Hogan má charizmu na rozdávanie a Linda Kozlowski je nádherná aj po rokoch, čo veru pri idoloch z rokov osemdesiatych vôbec nie je pravidlo. A hlavne ten humor - ľahký, situačný, (seba)ironický, ale inteligentný, vyplývajúci z charakterov postáv, rozdielnosti prostredí, z akých pochádzajú, skrátka humor prirodzene, mimovoľne a bez škrípaní plynúci. Ako celý Krokodýl Dundee, ktorý nestarne v žiadnom ohľade a časom preverený baví i pozitívne ladí dodnes. Zatiaľčo pri nedávnom opätovnom stretnutí s Honbou za diamantom som na krátko zauvažoval o znížení na 3* (ale tiež je fajn), tak tu bez váhania pridávam piatu hviezdičku. Takých prvotriednych komédií je totiž stále menej. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kéž by někdo dnes točil takovéhle komediální skvosty. Osmdesátá léta holt pamatují pohodovou atmosféru, inteligentní dialogy a neodolatelné postavy. Přesně takovou je i Mick Dundee, svérázný Australan, jehož konfrontace s moderní civilizací prostě nezevšední. Svěží humor, který zanedlouho oslaví pětadvacáté narozeniny, těží zejména z toho, jak se uprostřed australské buše předvádí před půvabnou americkou reportérkou Sue (čarokrásná Linda Kozlowski). Jenže karta se obrátí, jakmile jejich letadlo dosedne na newyorskou půdu. Dundee prostě suverénně patří k mým skutečným rodinným srdcovkám té doby (Sám doma, Cesta do Ameriky). 80% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Nadčasový film, který podobně jako o něco starší film "Bohové musejí být šílení" spojuje inteligentní humor s určitým poselstvím. Možná právě proto působí nesmírně opravdově, jakkoli jde stále o čistou komedii. Do jisté míry tak připomíná například daleko méně známý ale skvělý film "Místní hrdina". Navíc má ovšem romantickou linku, jakkoli zjemněnou pomocí skvělých vtípků, například vyznání lásky prostřednictvím dvou dalších chlapů, kteří na sebe na přeplněném nástupišti metra pořvávají "Miluju tě a chci s tebou žít" ;o) Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Radek99, Gemini ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ drsňáků, kteří s vtipem sobě vlastním převezou i zubatou, má v mém srdci zvláštní místo. Pokud nějakou náhodou nevíte jak zjistit čas podle slunce, tohle je film pro vás. Naučíte se to a ještě se u toho zasmějete. A pokud už to umíte, potěšte svoje oko pohledem na krásy australské přírody a Lindy Kozlowské. Opravdu je o co stát. Dobrodružná romantická komedie by měla vypadat přesně takhle. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Celosvětový hrubý zisk dosáhl 375 milionů USD, což filmu ve své době vyneslo první místo v žebříčku nejúspěšnějších neamerických filmů. (Trainspotter)
  • Natáčení trvalo 7 týdnů v Austrálii a 6 týdnů v USA. (Trainspotter)
  • Paul Hogan (Mick Dundee) byl před Krokodýlem nejznámějším televizním komikem v Austrálii. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama