Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku řádí bezohlední gangsteři, kteří unášejí lidi, zabíjejí je a odebírají jim vnitřní orgány, jež pak se ziskem prodávají. Hrdina příběhu Josh Baker, který se živí kreslením comicsů, se jednoho dne setká na ulici se ženou svých snů. Během rozhovoru se však ženě udělá špatně. Vzápětí přijíždí na místo záchranka a odváží ženu do nemocnice, kam však nikdy nedorazí. Když chce totiž Josh na druhý den ženu v nemocnici navštívit, dozví se, že nikdo takový tam přivezen nebyl. Nevědí o ní nic ani v jiných nemocnicích. Josh začíná být pevně přesvědčen, že tu něco nehraje. Policejní důstojník Spencer, s nímž si Josh o svém podezření promluví, však věří spíš na malířovu bujnou fantazii než na záhadnou sanitku. Více pochopení naštěstí nalezne u policistky Sandry Malloyové, která mu slíbí, že se bude případem zabývat. Josh nakreslí portrét zmizelé ženy, rozmnoží a kopie rozdává na ulici. Přitom se mu podaří seznámit s její spolubydlící. Když se i ta zakrátko ztratí, dostane Josh strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

Béčková delikatesa! Tak toto som si fakt užil a dostal som od toho viac než by som mohol čakať. Eric Roberts, James Earl Jones, či dokonca Stan Lee(ako šéf kresliarov v comicsovom štúdiu:)), plus ďalšie neznáme tváre skvele zapasovali do tohto horrorového béčka, kde dej ubieha ako na bežiacom páse a stále má čo vo svojom rozohranom príbehu o tajuplnej sanitke unášajúcich ľudí, čo ponúknuť a hlavne v dosť znesiteľnom prevedení, kde nechýba aj nejaké to vtipkovanie, akcia či aj "krvavá" brutalita, má to svoju atmosféru ktorá sa tu udrží po celý čas na načrtnutej úrovni zo začiatku filmu. /80%/ ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mladucky Eric Roberts obskakuje jednu zenu na ulici, aby ju zbalil. Po zdlhavom baleni ona omdlie na chodniku a privolana sanitka ju odvlecie prec. Po praci sa Eric vyberie do nemocnice ju navstivit, ale ona tam neni, ani v ziadnej inej nemocnici. Pusti sa do patrania na vlastnu past, aby mohol svoju novu lasku zachranit. V rukach ju ma sialeny chirurg, ktory robi pokusy na diabetickych ludoch. Erik ju po dlhom patrani a riskovani svojho zivota najde a tak ju zachrani. Nakoniec sa od nej dozvie ze uz ma svojho priatela a to ho moc nepotesilo,,he he Riskoval zivot za nic, ale nakoniec mu aj postacila blondava policajtka ku zivotu. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Skvělý béčkový thriller, který má prvky hororu o sanitce, která unáší lidi kvůli obchodům s orgány. Známá městská legenda, která sice nevyužívá veškerý potenciál této legendy, nicméně dokáže upoutat oko diváka a rozhodně nenudí. Potěší účast Jamese E. Jonese v roli policisty. Ve výsledku jsou z toho 3 hvězdy. Viděno na MGM. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Larry Cohen umí pohodová béčka se sympatickými postavami, odsýpajícím dějem a svižnými dialogy (viz. MANIAC COP I a II) a to je i případ AMBULANCE, založené na mezinárodní urban legend o sanitce, co unáší lidi. Eric Roberts má šarm a slušný komediální potenciál a za zmínku stojí komiksové zázemí jeho postavy a s tím spojené cameo komiksového guru Stana Lee (asi jeho vůbec největší), coby Robertsova šéfa. Škoda, že zůstalo jen u jednoho výjezdu, po zmutovaných miminech a šíleném zombie-poldovi to mohla být další pěkná série... Taky si Cohen mohl vzít na paškál hasiče - co takhle thriller o požárním autě, co zakládá požáry? ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Film o neprůstřelné sanitce z doby, kdy logika příběhu nebyla vyžadována. Chce to velký nadhled nebo hodně nostalgie. Když jsem byl malý, toužil jsem to vidět, protože BOŽE, TEN TITULNÍ OBRÁZEK!!!. Pak jsem to viděl a byl jsem šťastný. O 20 let později jsem to sehnal na originální VHSce. A zase BOŽE, TEN TITULNÍ OBRÁZEK!!! Ovšem, bože, ten příběh... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Sanitka s majáčky byl Cadillac 1973 model Lifeliner a pro natáčení byl mírně upravený. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. března 1990 v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama