Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděl Rataouille, animace Karcoolky na mě působila jako nepovedený vtip. Jenže to můžu tvůrcům jen těžko vyčítat, každý holt nemá největší mistry v oboru a stamilionové rozpočty jako Pixar. Jenže Pixarovští mají i dostatek talentu, nápaditosti a fantazie, což lze o tvůrcích Karcoolky říci jen ztěží. Ne, že by to byla úplná pohroma, ale…..Příběh je zajímavý. Vyšetřování krádeže vzácných receptů je zakomponováno do příběhu známé pohádky o Červené Karkulce a vyprávěno z pohledu všech hlavních postav („myslivcova“ linie je jednoznačně nejlepší a ve výsledku fakt povedená). Jenže tady končí většina kladů, dále jde jen o obyčejnou pohádku s moderními prvky, která rozhodně nezklame děti, ale dospělí se budou nudit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alternativní Karkulka, jak jí neznáte? To je moto nové Karcoolky a jak z názvu vyplývá, tohle nebude obyčejná pohádka. Grafika poněkud pokulhává, ale vše doplňuje humorem a obstojnou zápletkou, které dávají dohromady snesitelný film, při kterém se budete bavit, pokud tomu trošku pomůžete...70% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dobré konce, v případě Karkůůle je dobré, že to nakonec skončilo, i když to byla vesměs poměrně humorná taškařice. Protože nejsem vizuálně orientovaná, zato nejsem zbavená pozorovacích schopností, nehybné vlasy (chlupy) postav mě nerozrušovaly, neb se s tím i v reálném světě setkávám (Paříž, Londýn a vlasy stále drží) a nehybná voda je led, pravda, v tom se plave prachmizerně. Základní zápletka je nedomyšlená, dobrá kuchařka si recepty pamatuje, takže odpověď na otázku, co měla Karcoolka v košíčku, je logika. Některé vtipy potěšily (opravdu se tu budeme bavit o tom, jak se zvětšuju?) Některé člověku připadají trochu za natupírované a přelakované vlasy přitažené, nemluvě o tom, že tahat za takhle zpracované vlasy je jak stěhovat piáno točitým schodištěm. Jódlující kozel je bezva, SPOILER - padoušský králíček nikoli, nemluvě o tom, že tady ten zatracený vlk toho ušáka nakonec dostal! Tak takhle by to, soudruzi z USA, skutečně nešlo! Abych vám neomlátila čepičku o hlavu. Opakuji, jsem tak trochu jako Karkulka, také mám ráda šťastné konce. Ale opravdu šťastné. To jste nemohli nechat všechny umřít, zapálit les nebo něco takového? Musel nedostatek vaší tvůrčí invence odnést králíček? KONEC SPOILERU, KONEC KOMENTU. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Som na tom veľmi podobne ako mnohí iní hodnotiaci - prevažujú rozpaky a nedobrý pocit, i keď si uvedomujem, že niektoré nápady boli vskutku fajn a bola sranda sledovať ako sa príbeh poskladal. Ale akosi mi nič z toho už neprišlo dosť originálne. Často som sa nudila, priveľa muzikálového spievania ma vždy spoľahlivo rozladí, samotná Karcoolka vo mne žiadne vrelé city nevzbudila a jej babička bola doslova príšerná, ako zjavom tak prejavom. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)
  • Když žabák Skokan (David Ogden Stiers) říka: "A teď už se pomalu dostáváme ke Karkulce....", tak v místnosti není židle, ale při záběru na babičku (Glenn Close) už židle na svém místě stojí. (Patrik256)
  • Na začátku filmu přijde policejní náčelník do chaloupky a zeptá se Karkulky (Anne Hathaway), jestli nemá být ve škole. Co by tam dělala, když byla noc? (Patrik256)

Reklama

Reklama