Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

nunka 

všechny recenze uživatele

Na klasickej Karkulke odrastla snad kazda generacia...sto krat omielana, no u mna stale zboznovana...proste detský kult.. no toto moderne prevedenie karcoolky, kde babicku, ktoru v povodnej verzii zjedol vlk, nahradila akcna snowbordujuca stara mama- extremistka a Karkulku male okate cudo na bicykli...co ja viem...pre decula mozno fajn, pre dospelého diváka málo vtipu a originality. a v podstate trošku o ničom.. Zaujimalo by ma,ako sa na to pozera detský divák, snáď sa to aspoň tejto generácii páči..V porovnaní s Ice age alebo Finding Nemo je Karcoolka veeeeeeeeeeeeeeľmi slabá a nudná animácia... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta animace nestárne moc šťastně - vlastně je dnes skoro neuvěřitelné, že se na něco takového dalo sehnat áčkové hollywoodské obsazení. V roce 2019 to je spíš bizár než cokoliv jiného, čímž vlastně ten film dost povýšil od průměru, jakým se zdál být v době premiéry. I když určitá ambice by se vyprávění střídajícímu úhly pohledu dalo přiznat. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj mladší bratr byl tímto animáčem nadšen, tak jsem se rozhodl, že se na něj taky podívám. Musím uznat, že některé scény jsou vtipné a děj nepostrádá očekávání. Za nejzářivější moment považuji píseň kozla a jeho humorné pohyby. A potom se mi ještě líbilo to malý zvíře, co mluvilo rychle a fotilo. Toť vše. Z filmu by se dala udělat slušná reklama nebo nějaké video, které by se vlezlo do 5 minut. Jinak řadím tento animáč k těm méně podařeným. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alternativní Karkulka, jak jí neznáte? To je moto nové Karcoolky a jak z názvu vyplývá, tohle nebude obyčejná pohádka. Grafika poněkud pokulhává, ale vše doplňuje humorem a obstojnou zápletkou, které dávají dohromady snesitelný film, při kterém se budete bavit, pokud tomu trošku pomůžete...70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Cory Edwards a Tony Leech tímto snímkem debutovali na postech režisérů. Jejich spoluautor Todd Edwards už měl za sebou práci na hraném filmu Chillicothe (1999), který se ocitl v oficiálním výběru filmového festivalu Sundance. (imro)
  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)
  • Mimo USA vyrobený animák stál jen 15 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (13.-15. 1. 2006) utržil 16,6 milionu. Společnost bratří Weinsteinových, opustivších Miramax, dokázala, že může připravit slušnou premiéru i nízkorozpočtovému animovanému filmu, který neměl za zády Disneyho reklamní mašinérii. Celkem snímek utržil v USA 50,6 milionu. (imro)

Reklama

Reklama