Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Som na tom veľmi podobne ako mnohí iní hodnotiaci - prevažujú rozpaky a nedobrý pocit, i keď si uvedomujem, že niektoré nápady boli vskutku fajn a bola sranda sledovať ako sa príbeh poskladal. Ale akosi mi nič z toho už neprišlo dosť originálne. Často som sa nudila, priveľa muzikálového spievania ma vždy spoľahlivo rozladí, samotná Karcoolka vo mne žiadne vrelé city nevzbudila a jej babička bola doslova príšerná, ako zjavom tak prejavom. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

přehnaně moderní variace na klasický pohádkový příběh o Červené Karkulce ve 3D animaci, což posunulo možnosti variability mnohdy až na extrémní hranici snesitelnosti. Po šíleném úvodu, kdy jsem byl zralý k udělení odpadu, se tenhle animák přeci jenom stočil k víceméně povedené taškařici s crazy rozměrem ponejvíce amerických komediálních parodií typu Scary Movie, kdy jde vlastně jen o řetězení gagů obvykle postavených na aluzi a parodii nějaké známé popkulturní ikony - obvykle mainstreamového filmu. Filmu hodně ubírá očividná snaha oslovit výhradně a především cílového diváka, tedy pubertálního recipienta, čímž dochází k zabsurdnění příběhových linií synkretickým mixem všeho možného, co může teenegera dnes alespoň na chvíli oslovit - dojde ke spojení seniora a extrémních sportů, východních bojových umění i zesměšnění country či věci tak absurdní, jako je jódlování:-) Povedené jsou naopak odkazy a vtipné postižení různých žánrových klišé - stylizace detektivky, propojení hlavního záporáka s ruskojazyčnou mafií, ovčí informátor s italskými kořeny, různé zpomalovačky a flashbacky, rotace kamer typická pro akční filmy, muzikálové vstupy, Schnitzelman se svou pojízdnou dodávkou atd. atd. Tím tenhle animovaný film dostává, možná nechtěně, až postmoderní tvar - podporuje ho mimo jiné i zajímavá práce s dějovými liniemi a podobně jako třeba v Lole běžící o život či jiných postmoderně experimentujících filmech se můžeme podívat na jeden příběh hned z několika úhlů vážících se k (retrospektivním) výpovědím jednotlivých postav (ilustruje se tak informační roztříštěnost našeho věku zahlceného informacemi a relativita faktů...) uvozeným vždy animací otevírající se panoramatické pohádkové knihy... (Nutno pochválit český velmi sofistikovaný dabing, který třeba díky zpívajícímu kozlovi - Matěji Rupertovi skvěle dotvářel atmosféru...) Škoda jen, že si tvůrci nevybrali širší diváckou cílovou skupinu, takhle je divák starší -nácti let dost handicapován... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem v těžko vysvětlitelných rozpacích. Na rozdíl od úpícího Trellína na vedlejším sedadle jsem nebyl nasrán, páč to příjemně utíkalo, nápaditě se prolínaly jednotlivé linie, občas upadla nějaká ta pointa a zpívající kozel obstojně bečel. Nicméně pořád jsem v Karcoolce viděl jen nehorázně hnusně animovaného parazita na Shrekovi s nikterak famózním humorem. Na DVD a jeden večer bohatě stačí. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděl Rataouille, animace Karcoolky na mě působila jako nepovedený vtip. Jenže to můžu tvůrcům jen těžko vyčítat, každý holt nemá největší mistry v oboru a stamilionové rozpočty jako Pixar. Jenže Pixarovští mají i dostatek talentu, nápaditosti a fantazie, což lze o tvůrcích Karcoolky říci jen ztěží. Ne, že by to byla úplná pohroma, ale…..Příběh je zajímavý. Vyšetřování krádeže vzácných receptů je zakomponováno do příběhu známé pohádky o Červené Karkulce a vyprávěno z pohledu všech hlavních postav („myslivcova“ linie je jednoznačně nejlepší a ve výsledku fakt povedená). Jenže tady končí většina kladů, dále jde jen o obyčejnou pohádku s moderními prvky, která rozhodně nezklame děti, ale dospělí se budou nudit. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na klasickej Karkulke odrastla snad kazda generacia...sto krat omielana, no u mna stale zboznovana...proste detský kult.. no toto moderne prevedenie karcoolky, kde babicku, ktoru v povodnej verzii zjedol vlk, nahradila akcna snowbordujuca stara mama- extremistka a Karkulku male okate cudo na bicykli...co ja viem...pre decula mozno fajn, pre dospelého diváka málo vtipu a originality. a v podstate trošku o ničom.. Zaujimalo by ma,ako sa na to pozera detský divák, snáď sa to aspoň tejto generácii páči..V porovnaní s Ice age alebo Finding Nemo je Karcoolka veeeeeeeeeeeeeeľmi slabá a nudná animácia... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Když žabák Skokan (David Ogden Stiers) říka: "A teď už se pomalu dostáváme ke Karkulce....", tak v místnosti není židle, ale při záběru na babičku (Glenn Close) už židle na svém místě stojí. (Patrik256)
  • Snímek byl prvním filmem natočeným v novém Kanbarově animačním studiu na Filipínách. Založili ho vynálezce Maurice Kanbar (který má na kontě například SKYY vodku, po které konzumenta nečeká druhý den bolení hlavy) a producentská veteránka Sue Montgomery. Bratry Coryho a Todda Edwardsovy pro svůj projekt vybrali díky jejích vánočnímu krátkému snímku Wobots o skupince popletených robotů. (imro)
  • Na začátku filmu přijde policejní náčelník do chaloupky a zeptá se Karkulky (Anne Hathaway), jestli nemá být ve škole. Co by tam dělala, když byla noc? (Patrik256)

Reklama

Reklama