Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

fragre 

všechny recenze uživatele

Dost propadák. Už jen ten Steve, co má být napůl indián, a je blonďatý a modrooký, že by i vůdce měl radost. Děj plný nelogičností, nepřesvědčivý, násilí samoúčelné (zřejmě snaha trumfnout špageťáky), k tomu mravoličné didaktické pasáže o osobnostním růstu hrdinově. Tohle nezvládl ani režisér, ani Steve. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že je ve scénáři hodně nepravděpodobných prvků (mstitel by byl už dávno odstřelený nebo zavřený na doživotí -že by se nechal zavřít do pracovního tábora, že by od rodičů neslyšel o Kristu, že by se mu podařilo utéct z močálu, že by střílel z máčeného koltu ?aj.). Jinak bych tedy Hathawayovi těžko promíjel výběr McQuenna jako indiánského míšence, ten věk ještě ano... ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zase nabila dr... ústa! Koukám Steve McQueen navíc jeden ze 100 nejlepších westernů, říkám si dám tomu šanci. Ale popravdě to žádný velký zážitek nebyl. Steve McQueen hrál retarda navíc nadabovaný Ondrou Vetchým, děj ani figury neuchvátily. Na tomhle místě se snažím pochválit aspoň dobrou muziku a krásnou krajinu, jenže ... tak nějak ... Dvě a půl bych to viděla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Henry Hathaway /Call northside 777, A lady takes a Chance 1943/ natocil len taky lahko nadpriemerny western so Steveom McQueenom /Velky Utek, Somebody up there Likes me/ v hlavnej roli. Pribeh pomsty za rodicov ma nieco do seba , ale film nema strhujucejsie tempo a strhujucich momentov je tu poskromne. McQueen bol herec A kategorie, ale sam nestaci utiahnut film. Akcnych scen je na western zufalo malo. Ako western - pribeh o pomste sa to vsak da. 70 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu nepovedlo i přes výborné obsazení. Hlavní hrdina je svědkem toho, jak tři muži zabijí jeho rodiče a rozhodne se pomstít. Nic proti tradičnímu námětu, ale je to roztahaný, s dementními dějovými kličkami, zbytečnými nehodícími se odbočkami (pobyt u inidánů, kněz, jižanský pracovní tábor v bažinách) a příšerně naivním hrdinou který se mávnutím kouzelného proutku mění na všehoschopného zabijáka. Korunu tomu nasazuje konec SPOILER kdy po letech pronásledování není hrdina schopen záporáka ani zabít. KONEC SPOILERu. A obsazení hrdiny je obrovský castingový fail - hrdina je teenager, napůl indián a všichni se tak  k němu chovají, ale hraje ho vrásčitý, modrooký blonďák s ostře řezanými rysy McQueen, který jako teenager nevypadal ani jako mladši natož v 36ti letech. Je to tak 2,5* ale ty 3 jsem dal lepším westernům a tenhle si je prostě nezaslouží. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)
  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)

Reklama

Reklama