Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Comicsové příběhy Spawna jsou velmi nevyvážené, přesto patří k mým oblíbeným. Pro nádhernou kresbu a temné prostředí, o děsivém klaunu-Violatorovi nemluvě. Pravda, často vítězí forma nad obsahem, ale mně to nevadí. S napětím jsem očekával film, který se nakonec ukázal jako velmi krotký, i když pro mne ne úplně špatný - a nesmím zapomenout na úderné kapely ( M.Manson, Metallica, Korn, Orbital, Slayer, H.Rollins, Prodigy a další) hlučně celý film doprovázející. Čtyři hvězdičky dávám poté, co jsem zjistil, že velký kus filmu byl vystřižen, jelikož obsahoval neúnosně ( pro cenzuru) brutální scény. Jenže také o tom Spawn je! Spíše však než celého filmu se nejspíše dočkáme filmu nového....snad bude comicsu blíže. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Až roztomile béčkový, tento snímek má mnohé co nabídnout - ať je to už klaun Johna Leguizama, nebo úžasně přehrávající Martin Sheen. Zdálo se mi, že ILM asi moc dobře zaplatit nedostalo, protože ty záběry z pekla vypadají jako dělané v 3D MAXu, jinak výborná stylová podívaná, nejen pro příznivce komixu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých prvých známejších novodobých komiksoviek kedy sa ich veľká éra ešte len začínala a ja som sa na ne dokázal pozerať, predsa len to bolo niečo trochu nové a hlavne neboli natočené všetky podľa jednej infantilnej šablóny. Hlavne prvá polovica mi až prekvapivo dobre vyhovovala, dej je síce len štandard, ale aspoň mi to prišlo nadmieru svižné, za čo mohli až prekvapivo dobre zvládnuté postavy, čo je pri komiksovkách prakticky zázrak. Samotný Spawn je po všetkých stránkach dostatočne zaujímavý, nejedná sa o nejaké dieťa, boha, mimozemšťana a podobné nezmysly, ale je to prvotriedny vládny zabijak v štýle špeciálnych jednotiek, ktorý má tú najlepšiu možnú motiváciu, pomstu, temné pozadie a navyše aj atraktívny kostým. Záporák je tiež normálny človek bez nejakých nadprirodzených vlastností, ktorý chce ovládnuť svet relatívne normálnym spôsobom. No a k tomu najväčší klad filmu, klaun, ktorý má neskutočné hlášky, celú prvú polovicu filmu, kedy je ešte relatívne kladnou postavou a partnerom hlavného hrdinu som sa na tých jeho rečiach musel neustále smiať, hlavne scéna s pizzou bola nezabudnuteľná. A navyše všetky tieto postavy sú aj výborne obsadené, či už Michael Jai White v hlavnej úlohe, škoda, že sa mu po tomto filme nepodarilo viac preraziť, predsa len je to schopný akčný hrdina, Martin Sheen je dostatočne charizmatický a John Leguizamo sa tu zase úplne odtrhol z reťaze, tohto klauna si vychutnal. Len škoda, že v druhej polovici sa už dej začne uberať horším, viac typicky komiksovým štýlom, kedy sa už nájde aj pár trápnych scén, ale predsa len som to kvôli spomínaným postavám dokázal bez väčších problémov dopozerať. A určite sklamaním je aj akcia, nevadí mi, že na pomery žánru je až prekvapivo komorná, tu sa nič veľkolepejšie nenájde, ale príde mi taká nevýrazná. Potenciál mala síce len v prvej polovici, kedy sa držala pri zemi a protivníkmi boli ľudia, lenže všetky scény skončili skôr, než stihli začať. No a v druhej polovici už išla akcia úplne mimo mňa, takéto súboje monštier ma teda absolútne nezaujímajú. A sklamaním je určite aj vizuálna stránka, v tých civilnejších scénach je všetko v poriadku, ale efekty a monštrá sú otrasné. Takže žiadny zázrak sa určite nekoná, ale aj tak ma Spawn hlavne v tej prvej polovici dokázal zabaviť a vážim si ho viac, než ten súčasný infantilný Marvel. 62% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Skvělý film již od mého dětství, nejlepší na filmu je určitě Klaun, který má výborné hlášky a je skvěle zefektovaný. Michael J. White coby Spawn není až tak vtipný, ale s Klaunem Violátorem to nemá chybu. Film je občys tak směšný až se z něj stává skvělá komedie. - KLAUN - Upss..mokráč, doufám, že mi nechytily spodky.....hele podívej se...čokoláda - SPAWN - Co to je? - KLAUN - Pane jo, jsi obalenej v trati reality a ten pitomej vlak jezdí pořád dokola, pořád dokola..ve jménu stvořeních zrůd pekel tě přezdíváááám Spawn..generál pekelných armád..povstante vaše vypečenosti, vévodo z trouby, sultáne smaženkova, hemíre z jumygumy, jako klaun nejsem k ničemu kopni mě. - Scénka jak Klaun vyhrabe z popelnice plesnivou pizzus ančovičkama plnou červů -Fůůj nesnáším ančovičky.Vlastně celý film je založený na hláškách a jestli v něm někdo hledáte herectví nebo jakoukoliv logiku, tak ho hledáte marně, tenhle film je pouze pro pár lidí, kteří hltali Spawna už jako malí a mají rádi béčkové horory. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Se Spawnem jsem se poprvé setkal ještě v dětství, když frčeli takzvané „pogy“. Potom jsem viděl nějaký animák na německém kanálu a teprve později se mi pod ruky dostal i film. Ke komiksům jsem nikdy nějak valně nepřilnul, ale filmových zpracování jsem už viděl dost. Spawn však bude patřit k těm fantasy kouskům, které mi stačí vidět jednou a asi už nikdy více. Je sice pravdou, že dobrých hlášek tu bylo dost „Miluju vůni asfaltu takhle po ránu“, ale po trikové stránce docela slabota. To já si nejvíc užíval Melindu Clarke v těsném korzetu, ale i Leguizamo coby Violator (žádný „Vibrátor“!!!) stál za povšimnutí. Takže ve finále je tohle klasická průměrná podívaná.50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Spaz (Spawnov pes) je prezývka chlapíka, ktorý mal na starosti špeciálne efekty vo filme - Steva 'Spaza' Williamsa. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama