Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do historie Čechů sepsal František Ringo Čech, režijně ztvárnil Eduard Sedlář v Prozatímním Čechově Divadle. Jiráskovy Staré pověsti české - povinná četba všech českých dítek školou povinných! Takže každý z nás jistě alespoň něco málo tuší o životě našich dávných předků a jistě také o jedné z těch dávných událostí, jakou byla Divčí válka - vězte však, že ne všechno, co Jirásek napsal a ve školách nás učili musí být pravda! Tato hra je tím důkazem. Úsměvná parodie na známou pověst o dívčí válce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Kultovní dílo, které již vstoupilo do dějin! Praotec Ringo Čech využil tu něžnou nuanci mezi vlastenectvím a sebeironií, aby pozvedl upadnuvší Perunovu sekeru a zaťal ji do dubu na znamení, že slovanství v nás je mocnější než jiná věrouka a že naši předkové v nás mají odkaz, na který se nejenom plive, ale také se velebí. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

13. 7. 2009 - Po dlouhé době jsem Dívčí válku opět viděl a snižuji o hvězdičku hodnocení. Hra mi přijde dost nevyvážená, jak po stránce hereckých výkonů, tak i po stránce scénáristické. V obou případech bohužel kolísá od vysoké kvality po trapas. Jistou porci zábavy však Dívčí válka přináší a jiné ambice ani nemá, takže za tři hvězdičky s doporučením ji aspoň jednou za život vidět. ()

Reklama

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Ne asi, ale určitě to nejlepší od F. R. Čecha. S tímhle pánem jsem začal v pubertě, knížku Ruský týden vřele doporučuju a Dívčí válka mi pomohla z mnoha smutných chvil. Pak to ale s Ringem začlo jít od desíti ke dvoum a ať se na mě nyní (podzim 2013) nezlobí, ale už je to jen slabý odvar starého chlípníka co si zavdal s politikou. Každopádně Dívčí válce musím dát vysoké hodnocení teda této inscenaci z roku 1991. Mladej Langmajer, herečky jako lusk a k tomu zatím nepřekonaný Lumír Mojmíra Maděriče. Sám jsem si jednou zahrál ženskou roli Častavy, i proto ty čtyři hvězdy. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, vzpomínám si, že když jsem hru viděla poprvé, dost se mi líbila. S odstupem času (a nabráním diváckých zkušeností) mi Dívčí válka přijde jen lehce nadprůměrná, v dobrém smyslu trochu ujetá, s několika hodně vtipnými momenty včetně samotného začátku a s proměnlivými hereckými výkony, do výšin ji vynášet nemůžu. 65% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Napsat pět, deset hlášek do komentáře nemá tady smysl. Tohle je must-see sranda po celou dobu, která odolává dekádám. Navzdory současnému stavu a snaze herců vydělávat na nájem v nekonečných seriálech je tohle skutečně povedená nahláškovaná záležitost, kdy se neměli za co stydět a bavili i při opakovaném sledování a každý z herců je opravdu zde hvězdou na osmdesát minut. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno