Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawrence a Freddy sú podvodníci, ktorí žijú z bohatých žien: Dokážu vzbudiť ich pozornosť so šokujúcimi príbehmi. Obaja sa stretnú v letovisku Beaumont sur Mer, i keď Freddie sa pohybuje vo vyššej spoločnosti a - logicky - aj medzi stzaršími dámami. Freddie však pomôže svojmu kolegovi, ktorý ho prinúti, aby ho zaučil do sveta high-society, tak, aby si aj on dokázal privyrobiť na lepší život... Lenže dvaja kohúti nemôžu pracovať v takom malom meste tými istými metódami. Lawrence a Freddy sa teda dohodnú, že ten, komu sa prvému podarí vylákať od mladej ženy 50 tisíc, vyhrá a druhý bude musieť opustiť mesto. Pre Lawrenca to nie je veľmi problematická suma, pre Freddyho žiaden problematický vek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Michael Caine byl ohromně šarmantní a charismatický. Jednal naprosto suverénně. Nedivím se, že dokázal okouzlit každou ženu. Jemu by se dalo strašně těžko odolávat. Kdežto Steve Martin hrál takového fráju a lehkomyslníka. Ten na to šel poněkud odlišným způsobem. Každopádně mám oba herce ráda,takže jsem si tenhle film s nimi užívala. Oba dva se výborně doplňují, i když jsou dokonalé protiklady. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se dva perou, třetí se směje. I po bezmála třech dekádách od premiéry je to stále příjemná a funkční komedie s několika výbornými momenty vyplývajícími ze vzájemného soupeření dvou podvodníků na jednom kolbišti. Glenne Headly je dobrá herečka, jenže jí schází trocha charisma navíc, aby mohla držet krok se svými kolegy, a tak převážnou většinu stopáže strhávají zaslouženou pozornost Steve Martin a Michael Caine. Není až tak překvapivé, že na plátně funguje líp ostřílený britský veterán, který svému hrdinovi vtělil okouzlující šarm a noblesu. Jeho americký protějšek přece jen při vykreslení svého nevzdělaného burana poněkud přehrává. Je paradoxní, že ačkoliv Caine hraje uhlazeného muže z vyšší třídy, právě on pochází z neutěšeného prostředí zanedbaného proletářského sídliště. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze staré školy a z doby, kdy ještě Steve Martin hrál ve filmech, na které byla radost se dívat. Jeho souhra s Michaelem Cainem je parádní. Frank Oz opět nezklamal a příběh o dvou podvodnících, které prakticky přivede na dno jedna pitomá sázka, je skvělý. Dva hlavní představitelé si opravdu kápli do noty a jejich vzájemné oplácení vtípků je k popukání. Víc takových komedií. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, podobně vtipné, a podotýkám bez nutnosti vulgarismu, komedie se už dnes netočí a Frank Oz si tady společně s podvodníčky, Michaelem Cainem a Stevem Martinem, pohrává s vždy funkčním kontrastem hlučně všudypřítomného Amíka a distingovaného britiš Anglána. Sami si můžete tipnout, kdo je v tomto případě kdo. Nicméně, když o tom přemýšlím tak, kdyby to zkusili obráceně bylo by to už jen z principu prča. A kdyby vás pořád ještě zajímalo, jak dobrá je to komedie, tak křičím, že výborná zejména díky lehkonohému scénáři, který se nebojí nadsázky a perfektně využívá komický talent obou džentlemanů. Od Franka Oze jsem doposud viděl tři filmy a všechny stály za hřích. 85% ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Steve Martin a Michael Caine v úlohe súperiacich podvodníkov? To znie zaujímavo, to sa musí uznať. A ono to je viac než zaujímavé! Film som si pozrel v telke sobotu poobede a na tú chvíľu oddychu mi bol viac než postačujúcim spôsobom trávenia času. Dobre vyvážené prvky komédie a akéhosi napätia ohľadne výhry robia z tohto filmu nadpriemernú a nanajvýš pohodovú filmovú zábavku. Nič nie je prehnané, všetko dobre natočené, minimum trápnych scén a maximum tých komických. A prekvapenie na záver je skutočne nečakané :) ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama