Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Před rokem se v amerických kinech objevil žánrově geniální film postavený na chytré zápletce, kdy vrah své oběti nezabíjí, ale dá jim na vybranou. Kolik jsou schopny obětovat za to, že budou žít? No a protože film měl poměrně dobré tržby, druhý díl byl takřka na spadnutí. Vůbec mě nepřekvapilo, že "dvojka" už hraje jinou ligu než "jednička". Z kina jsem zklamaná neodcházela, protože přesně to jsem čekala. Ale, mírně řečeno, velmi mě rozčaroval konec, kdy si tvůrci nechávají nehorázně otevřené dveře ke "trojce", o níž lze s jistotou předem říct, že už nebude ničím jiným než slabým odvarem. Dvojka má naštěstí ještě poměrně dobrou zápletku, zejména 2/3 filmu se divákovi dostane pod kůži, ale závěr je dost nechutným podrazem na diváka s okatou scénáristickou berličkou. Také epileptický střih nemá co nového nabídnout, no a mrazivé napětí, které mě v prvním díle zarazilo do sedadla, vystřídala jen přímočará akce. Navíc postavy jsou (až na úžasného skládačkového vraha Jigsaw) dost ploché. Přesto dávám 3*, v rámci hororového B žánru se film drží ještě v lehkém průměru až nadprůměru a infarktové zklamání mi také nepřivodil. Ale musel by se stát zázrak, aby "trojka" nebyla spláchnuta do odpadu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poněkud přímočařejší než první díl, protože tvůrci očekávají, že diváci budou chtít vidět krev, něco co dokáže zobrazit divákovo utrpení, něco co ho rozhodí, a tak si ty nejbizárnější pochoutky pouštějí do druhého dílu, který víc než na příběh dá na samotné pasti a toto zpestření přecijenom něco stojí. Teda rozhodně snížení kvality série, i když stále udržuje hodně vysokou laťku a i tak se snaží o pokračování příběhu, přesto, že v tomhle díle poněkud volnější formou. Počet mrtvých se stupňuje, příběh se nijak dál neprosazuje, už teď se ví, že série dokáže vidělat hooodně prachů a tak se píše další a další scénář na další díly. Jestli to tak budu brát, tak Saw série má sestupnou tendenci. Druhý díl je naprosto rozdílný než první. Nedokáže toho tolik co nabídnout a blíží se průměrnému hororu, jenže samotný závěr to všechno trošičku změní, ale rozhodně mně nerozhodí celkový dojem z filmu, který je trošičku jiný než jsem čekal, ale takový jaký autoři od série dle mého očekávali. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tomu stále nechápete. Ja nepotrebujem pomoc.“ Po vzore hororových pokračovaní dostáva v Saw 2 ústredné zlo oveľa väčší priestor (keď sa to tak vezme, tak v jednotke vlastne ani takmer vôbec nebolo, ehm...). A hoci sú Jigsawove kecy neskutočne iritujúce a alibistické (a v podstate ani nedávajú zmysel), treba dodať, že herec Tobin Bell postave prepožičal slušnú dávku svojráznej charizmy. Scenár dvojky je zaujímavý nielen rozširovaním univerza (napr. o postavu Amandy, ktorá sa mihla už v jednotke), ale aj tým, že policajti vedia, že niekde bojuje o život skupina ľudí (vrátane hrdinovho syna) a dokonca sa na to pozerajú prostredníctvom kamier, ale netušia, kde sa dané miesto nachádza. Ďalšou zaujímavosťou je, že obetí je tentokrát oveľa viac (taktiež v súlade s duchom hororových sequelov) a vraždy sú tým pádom početnejšie a prepracovanejšie (detto). Najviac ma dostali asi injekcie. Scenár pokračuje v duchu prvej časti, takže je opäť oveľa zamotanejší a twistovejší, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Svojím spôsobom ma bavia temné konce jednotlivých dielov. Markov brat Donnie Wahlberg je relatívne nesympatický, ale beriem to ako súčasť role, nakoľko hrá policajta, ktorý už videl veľa temnoty a poznačilo ho to. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Více účastníků, více zábavy. Tohle je můj nejoblíbenější díl. Konec je stejně bravurní jako v jedničce, ale dvojka přebíjí jedničku svou hravostí, svěžestí a tím, že je živější. Přeci je tady více adeptů na smrt a navíc nejsou jen zavření v jedné místnosti, ale můžou se pohybovat po celém objektu a nacházet možnosti, jak zachránit svůj život. Ve většině případů to ale končí nezdarem :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)
  • Nízkorozpočtový horor za 4 miliony amerických dolarů vydělal během prvního víkendu (28. – 30. 10. 2005) promítání v USA 31,7 milionů dolarů. Celkové tržby v amerických kinech se vyšplhaly na 87 milionů dolarů a celosvětové na téměř 148 milionů dolarů. (imro)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Forget to Remember“ od skupiny Mudvayne. Videoklip k písni je natočený ve stylu filmu. (metal.storm)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama