Reklama

Reklama

Rituál

  • USA The Wicker Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista Edward Malus nedokázal zabránit srážce kamionu s osobním autem, ve kterém seděla žena s dcerou. I když se pokusil obě z hořícího auta vyprostit, nepodařilo se mu to a sám utrpěl zranění, ze kterých se nyní musí léčit. Kromě toho trpí halucinacemi, stále si tu situaci přehrává. Záhadou je, že těla se nikdy nenašla a auto ani nebylo v registru. Po nějaké době dostane dopis od bývalé snoubenky Willow, která mu utekla před svatbou. Willow se vrátila do místa svého dětství, na malý soukromý ostrov v severozápadním Pacifiku, kde žije v malé komunitě, která žije podle starých pohanských tradic. Porodila dceru Rowan a ta se záhadně ztratila. Na ostrově žijí převážně ženy, které se navzájem oslovují „sestro“. Bohyně Matka vládne ostrovu a sestra Sommersislová je její pozemskou zástupkyní, je duchovním srdcem celé kolonie. Muži jsou důležitou součástí kolonie – na rozmnožování. Členky komunity popírají, že by Rowan někdy na ostrově žila a pokud ano, jistě už je mrtvá. Je to celé záhadné. Willow tvrdí, že její dcera určitě nezemřela a Edward pomalu získává informace o tom, že Rowan opravdu žila. Jen neví, kde je. Když mu Willow potvrdí, že Rowan je i jeho dcera, je Edward ještě více motivovaný. Všechny ženy ukrývají nějaké tajemství, které se týká nějakého tajemného rituálu a o kterém je zakázáno mluvit. Hlavním způsobem obživy na ostrově je chov včel. Každoročně se pořádá podzimní slavnost plodnosti a vždy je vybraná nějaká mladá dívka, která svou nevinností má obměkčit Bohy, aby další rok byla dobrá úroda. Loňský rok byla za bohyni polodnosti vybraná Rowen a úroda byla nejhorší v historii komunity a komunita ji z toho obviňuje. Edward zjišťuje, že Rowen žije a ženy ji připravují jako oběť bohům. Chtějí ji upálit na hranici... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

akisha 

všechny recenze uživatele

Cageovo filmový dno. Film, kde nefunguje nic. Přesně ten film, co je tak mimo, že ho už z principu nelze brát vážně. Už ten úvod! Cage nedokáže zachránit holčičku z nabouranýho auta, super. Později Cage s výčitkama svědomí, znázorněnejma originálním vracejícím se flashbackem, přijíždí na divnej ostrov obejvanej pošašenejma vesničanama. Jak se mohl od úkolu "najít dítě" ocitnout v situacích jako: pobodání hmyzem, zneškodňování důchodkyň, potápění do sklepů a následné uvěznění, strašení dětí a podobně, je nejasné. Stejně tak nechápu, jak tvůrci zamýšleli oslnit finále, kde Cage na kradeným kole a v převleku za medvěda prchá lesem, než se utká s armádou žen a zneškodní ho babkoidní William Wallace. Pointa filmu je to nejlepší, protože SPOILER Cage konečně uhoří KONEC SPOILERU. Tohle si snad ani Cage nezasloužil. ("Oh no, not the beeees!!!!!!!!!") Na druhou stranu, jestli se chcete dobře pobavit, pusťte si to. Je to zaručený. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad, jak se remaky nemají dělat. Původní Wicker Man je pro mě jedním z nejpozoruhodnějších filmů, co znám, a vše, co činilo tento film výjimečným (např. pěvecké výstupy), bylo při psaní remaku zcela svévolně vynecháno, a naopak bylo do filmu přidáno mnoho prvků, které jsou zcela proti duchu originálu a úplně mění motivaci postav. Nechápu třeba, proč z pohřešované dívky udělali dceru hlavního hrdiny. O co působivější je, když policista není na věci nijak zainteresován, a přece riskuje krk při hledání naprosto cizího dítěte. LaButovi taky přišel originální film asi málo akční, takže přidal několik zbytečných akčních scének a otravné flashbacky do hrdinovy traumatické minulosti. Ani režie není nijak slavná, a Cage se po většinu filmu chová jako dement. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni s původním filmem bude toto jen hodně špatný thriller. Pro znalce původního filmu je nový Rituál naprostou urážkou originálu a nesmyslnou hříčkou, která snad ani na papíře nemohla fungovat. Neil LaBute je otřesný scenárista a chabý režisér. Jeho vedení herců je příšerné. Přesto se hlavně díky tomu tento snímek pomalu stává pro některé diváky takovým bizarním guilty pleasure. Interakce Nicholase Cage s digitálními včelami je dnes již legendární (pozor, existuje verze filmu, ze které je tato nejlepší scéna bohužel vystřižena). On ostatně ten zběsilý Cageův výkon je tím jediným, co na Rituálu dokáže bavit. A opravdu mi nejde do hlavy, proč by někdo chtěl mít v tomhle průšvihu cameo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jaký je, nebo v čem se liší originál, ale tento remake neřadím mezi nejhorší. Je docela tajemný, má spolehlivě hrajícího Cage, i ve vedlejších rolích se najde několik známých jmen a Neil LaBute je režisér s originálním režijním rukopisem. Postrádal jsem však výraznější hororové scény, protože když to má být horor, nemá se šetřit s krevní plazmou. Tady se spíš sázelo na sofistikovanější formu s pěkně hustým koncem pro hlavního hrdinu, který strkal nos kam neměl, až ho upálili. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi tento né moc ambiciózní remake přišel stravitelnější než originál z roku 1973 (který se mi mimochodem moc nelíbil), ale i tak se nejedná o nic víc než béčkový horor se solidním hereckým obsazením. Nové zpracování bylo převedeno do současnosti a ze skotského ostrůvku do USA, ale jinak se příliš neliší od původní verze. Nejlepší Wicker Man pro mě zůstává v podání Iron Maiden :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Muži v summersisleské komunitě evidentně nemohou mluvit. Buď k tomu nemají svolení, ovšem mnohem hrozivější varianta je, že ani nemají jazyky, nepochybně proto, aby se proti hrůznému matriarchátu nemohli vzbouřit. (Nick321)
  • Vo filme je viacero odkazov na pôvodnú verziu. Jedna z postáv má napríklad meno Willow Woodward (Kate Beahan). Herec hrajúci v pôvodnej verzii hlavnú úlohu seržanta Howieho sa volal Edward Woodward a meno Willow mala dcéra majiteľa krčmy. Naopak postava, ktorú hrá Nicolas Cage, má zasa meno Edward. (Jello Biafra)
  • Při scéně ve třídě je použita irská fráze "Níl aon chealg ag an rí", která po překladu do angličtiny znamená "The king has no sting". (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama