Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si přečíst nějaké rozumné, hlavu a patu dávající kritické komentáře od uživatelů, co nemají tenhle film zrovna v TOPce. Dočetl jsem spoustu fakt inteligentních glos, jako např. "bandu tvůrců by měli postřílet i s rodinama" nebo že "Carrie-Anne je nechutná, protože pochází z Kanady." To je vážně na úrovni, ČSFD u mě zase jednou zabodovala. Skoro všechny kritické hlasy tu ale spílají hereckým výkonům. Podívejte, já si jich popravdě ani moc nestihl všimnout, protože mě zaměstnávalo to, o čem si myslím, že je jádro pudla; a sice morální dilema každého diváka, které si všichni sami v sobě během té hodinky a půl musíme vyřešit. Jak a co tam kdo zahrál je mně fuk, protože tady bohužel nejde ani tak o hru, jako o prachmizerou realitu. Chápu, že filmy útočící na přemýšlení a morálku to mají v dnešní době složité, protože zrovna tyhle dvě disciplíny jsou momentálně stejně populární jako vrh koulí žen a sportovní aerobic mužů, ale ono by neškodilo si občas udělat čas a nesmotávat plátno hned po poslední stmívačce. P.S: Je vidět, že člověk zodpovědný za český překlad názvu zahlédl film leda tak v regálu videopůjčovny, protože slovo "unthinkable" tu hraje zásadní, a dost možná hlavní roli. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Koketuji s myšlenkou dát plnej kotel, ale na to mě tam popíchlo moc věcí, takže krásný 4*. Neobyčejný thriller s gradující atmosférou a výbornými hereckými výkony. Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi?" Kdyby to nebylo americký, v Americe se odehrávající, tak věřím, že to dopadne líp. 80% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, že název filmu v tomto případě rozhodně nesymbolizuje nedočkavé odpočítávání minut, zbývajících do konce, kdy divák jen doufá, ať už to proboha skončí. Tak tohle odpočítávání tedy určitě ne. Spíše bych si tipnul, že někteří by proklatě krátkou minutáž (kdeže jsou doby, kdy 90 minut filmu byl standard?) raději klidně ještě o 10-15 minutek protáhli, aby si užili to gradování napětí ještě o kousek déle. Samuel je kouzelný, ostatně jako skoro vždy, ale v takovém drsnějším slova smyslu - za domácího mazlíka bych ho tedy určitě nechtěl. Carrie-Anne mi do role úplně nesedla, ale podala obstojný výkon. Nejvíc si asi natáčení užil Michael Sheen - skoro celý film seděl a aby ho z toho nebolely záda, tak se chvilkama musel hezky protáhnout. Jo, a Gil Bellows se mi zdá nějak vizuálně zdrsněl. Každopádně to vychází celkově na poctivé 4 hvězdy. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zabudla som dychat... Nevadilo mi televizne spracovanie, herecke vykony, scenar, myslienka, pointa a vsetko to okolo to absolutne vynahradili. Ale napada ma jedna otazka, ktora rezonuje naozaj pri mnohych situaciach z poslednych rokov... Kde ma ludstvo svoje hranice? Tento film vam to rozhodne aspon priblizi. Hranice neexistuju. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné konverzační drama, kterému se sice nedostalo moc peněz, ale místo toho dostal ranec místy až mrazivé atmosféry. Na první pohled jednoduchý příběh se díky skvěle napsaným dialogům mění v herecké koncert ústředního tria a jejich charaktery se během čím dál krizovější situace stihne několikrát změnit. Výborný Samuel L. Jackson by si mohl o mučících praktikách pokecat s Jackem Baurem, Michael Sheen hraje dobře i v tom nejzuboženějším stavu a Carrie-Anne Moss po dlouhé době také velice potěší. To celé až v překvapivě velmi jisté režii, která jenom v polovině filmu trochu povolí tempo. V bezchybném finále to ale zcela vynahradí. Pro mě zatím překvapení roku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama