Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

choze 

všechny recenze uživatele

"Musí věřit, že nemám limity." Nepříjemný thriller o nepříjemných věcech. Solidní scénář, kvalitní herci, silný závěr. Jak daleko lze zajít ve jménu dobré věci, kdo je ten zlý a kdo hodný a co je jen paranoia a co skutečné nebezpečí? Pro mě osobně je odpověď na otázku, zda je správné mučit jednoho, aby byly zachráněny jím ohrožované miliony, velmi jednoduchá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Děsivé, atmosférické a strhující! Samuel L. Jackson jako vždy vládne, ačkoli je zde vykreslován jako nekompromisní v podstatě antihrdina, dává jasně znát, že on je ta osobnost na plátně. Silný příběh podkreslen hrozbou terorismu na aktuální téma...zamysleme se na chvilku? Co když se podobná zvěrstva dějí a ještě v horším měřítku? ...90% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro experiment s kumulací zážitků. U sledování filmu i při psaní komentáře. Do popcornu si nasypte hromadu jehel a připínáčků, Coca-Colu nepijte z plastu, ale ze sklenice, na okraji oštípané kombinačkami do ostrých střepů, a komentář k filmu pište svlečení do půl těla, polití vodou a zbytkem té coly, již smíchané s vaší krví z rozřezané držky. A na bradavky svorkami dráty, umně napojené na zdroj v počítači tak, abyste při každém úhozu na nějaké písmenko dostali elektrickou ránu. Jen tak přiměřeně, samozřejmě, aby vás to nezabilo. Tedy ne předčasně. To by pak byly břitké komentáře, to by se to psalo s jehlami pod nehty, s připínáčky narvanými hluboko do zubů, do rozvrtaných plomb. A kdybyste ty pocity z filmu ze sebe pořád nemohli dostat a tudíž potřebovali krapítek přitvrdit, doporučuji přizvat k psaní komentáře vaši milující ženu. A když ani to nepomůže, tak i vaše roztomilé, nevinné děti. A spolehněte se, že se dostaví (nehty) strhující finále! Jenom si nejdřív ujasněte, vážení spoluobčané, jak daleko chcete při svém psaní zajít... Protože pak nesmíte vyměknout! A chtít to odpískat už při prvním useknutým článku prstu. Přece svůj hřejivý domov milujete. I se všemi těmi slušnými, vyšampónovanými a vychovanými dětičkami uživatelů. A taky s těmi pár sousedovic verbálními spratky, co k vám přijdou na oběd nepozváni a pak znásilní vás a vaše komentáře před vašimi dětmi. Smilování a odpuštění... S atomovkou teroristickýho bodovýho systému pod prdelí. Někdy se těm uživatelům, co konvertovali k islámu, až tak moc nedivím. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který dokonale prověřuje naše vlastní svědomí. Byli bychom ochotní podobných činů, kdybychom mohli zabránit tragédii? Kde končí hranice a jakým způsobem bojovat s nepřítelem, který na slušnost dávno rezignoval? Správně položené otázky v syrovém podání, které se rozhodně nebude každému líbit. Samuel L. Jackson sympaticky "lidsky krutý", Michael Sheen fenomenálně nejednoznačný. Nejsem fanda mučení, ale ani idealista. Kdo má problém s tím, o čem film vypráví, má problém s realitou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tento kousek mi teda moc nesedl, prostě mě to příliš nezaujalo a to ani přesto, že se ten film snaží vyvolat v divákovi emoce, co to jen jde. Dokážu ocenit nápad, který je docela fajn, ale zpracování se mi nelíbilo, místy jsem se nudil a vůbec nic to ve mně nezanechalo. Možná špatné rozpoložení během sledování, možná prostě film, co neosloví každého. 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama