Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Fr 

všechny recenze uživatele

To, co teď musím udělat je nemyslitelné. Tady to končí. Nic, co jsem ti udělal, tě nedonutilo mluvit. TEĎ SE TO MĚNÍ!..... Tajná operace, na jejímž konci je (možná) odpověď na to, jestli jste připravení udělat to, co je nejlepší pro vaši zemi. Emociální, bohužel i ze života. O naší slabosti, která se lehce zneužívá a o (nesmyslných) hodnotách, které nás stály tolik životů. To vše jen díky mnohahodinovému výslechu plného strachu a fanatismu. PARÁDA!! Dostalo mě to neskutečné stupňování dramatické situace, to pohrávání s mojí myslí, city a pudy, i ono podlehnutí bezvýchodné situaci. A proto jsem schopen odpustit i malé chybičky a dát maximum. KOHO BY JSTE NECHALI ZEMŘÍT VY? Tohle si pustím zase! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, kde jsou mé hranice při vyjednávání s teroristy. 2.) Líbí se mi, když je S.L.Jackson zároveň specialistou a tajnou zbraní. 3.) Za odpověď na otázku ,,Bylo dřív vejce nebo kuře?“ jsem ochoten i vraždit! 4.) Připravuji se na funkci ,,agent provokatér“. 5.) Chystám se koupit velké množství hnojiva. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: No, na počudovanie nič extra. Podľa ústredného tria som čakal oveľa viac, ale nestalo sa. Vedľajšie postavy (, ktoré sa typovo moc nehodia) sú B-čkové (pravdepodobne preto, že 90% rozpočtu zhĺtli Jackson, Moss a Sheen) a je to na ich výkonoch aj vidno. Ale to by nebol hlavný dôvod toho, že film nepatrí do prvej ligy. Proste nemá šťavu a celý čas sa drží v takej priemernej rovine. Snaží sa o vygradovanie atmosféry, ale množstvo rušivých faktorov (mnohokrát hlúpe dialógy, morálne polemizovanie, zmeny postojov) to neumožňujú. Jackson-Moss-Sheen (no hlavne Sheen) odvádzajú dobrú prácu, ale "vďaka" celkovej atmosfére plnej rozpačitých dialógov, hádok a príkazov to proste nestačí na to, aby som po filme neostal úplne chladný a nehodil ho za hlavu na kopu nevýrazných priemerov. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné konverzační drama, kterému se sice nedostalo moc peněz, ale místo toho dostal ranec místy až mrazivé atmosféry. Na první pohled jednoduchý příběh se díky skvěle napsaným dialogům mění v herecké koncert ústředního tria a jejich charaktery se během čím dál krizovější situace stihne několikrát změnit. Výborný Samuel L. Jackson by si mohl o mučících praktikách pokecat s Jackem Baurem, Michael Sheen hraje dobře i v tom nejzuboženějším stavu a Carrie-Anne Moss po dlouhé době také velice potěší. To celé až v překvapivě velmi jisté režii, která jenom v polovině filmu trochu povolí tempo. V bezchybném finále to ale zcela vynahradí. Pro mě zatím překvapení roku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aktuálně naaranžovaná divadelním scénářem lehce šustící komorní psychohra na věčné téma "co vše je morálně ospravedlnitelné za účelem ochrany vyššího dobra?", zde ve varietě "je přípustné mučit teroristy (nebo možná blázny) a vydírat je utrpením jejich rodin, abychom zachránili stovky tisíc lidí jako my, s vlastními rodinami, před možná neexistující hrozbou?". Na tu otázku nechť si každý odpoví sám - Unthinkable na ni taky nedává odpověď, "jen" provokuje k diskuzi o ní. A nedělá to pro filmového diváka vůbec špatným způsobem a svůj podvratný útok má dobře připravený. Získal v první řadě démona tisíce tváří Michaela Sheena, kterému věříte jeho těžké sbírání odvahy v prvních minutách, i vražedné odhodlání při přednesu zprávy pro americkou vládu už ne z pozice amerického občana Stevena Arthura Youngera, ale Yusufa Atty Mohameda, pravověrného muslima. A i ty další věci, které postupně předvede... Je to dobře napsané a velmi chytře useknuté tak, aby divák nevěděl, kdo měl pravdu (a tvrdím, že prozradit, že něco nemá konec, není spoiler). Ačkoliv existuje ještě verze s "bonusovým koncem", kde se ukáže, jak to tedy vlastně bylo;) Tu hodinu čtyřicet zvládnete, pokud vám tedy nevadí trocha krve a citového vydírání. A pak si o tom můžete přemýšlet jak jen dlouho chcete. BTW i když v tom hrají známí herci, nikdo neměl odvahu pustit to do kin. Přeberte si to jak chcete, já dávám 80%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční příspěvek k tématu islámského terorismu, kdy se tvůrci zamýšlejí nad tím, zda-li je možno v zájmu záchrany miliónů ‚zničit‘ jednoho člověka, a přitom to prodávat jako dusný thriller s nevyzpytatelným vývojem. Ve své podstatě je to strašně jednoduché, kamera dvě třetiny filmu stráví v bílé místnosti, kde si sadistický bastard S. L. Jackson podává kamenného Michaela Sheena a Carrie-Anne Moss pro celou situaci hledá etické měřítko. A právě díky hercům to ustojí i ty banálnější situace, kdy se bezejmenní šéfové agentur dohadují o pravomoci, protože jinak je to hodně napínavá záležitost, která z mého pohledu nemá slabších momentů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama