Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

raimi 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistá esence brakového videobéčka z těch nejnižších polic videopůjčoven. Pro fanoušky nádherné guilty pleasure. Téměř žádná vata, a neustále se jede horor. Ať už se chodí po strašidelných místech, hážou vyjevené pohledy, valí mlha, objevují mrtvoly, zjevují démoni, střílí z brokovnice, nebo hláškuje- furt se něco zábavného děje. A na to, že je to očividně velice levná záležitost, tak se tvůrci neupejpají, a zahrnují diváka celkem nevídaným množstvím atrakcí. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ch. Ph. Moore očividne ľúbi Fulciho a talianske horory, ich vplyv je vo Veternom démonovi evidentný. Takisto má iba minimálny zmysel pre logiku a realitu - napr. benzínová pumpa na poľnej ceste opäť odkazuje na makabróznu poetiku starej talianskej školy. Náznaky hrôzy sú však veľmi účinné a vyvolávajú strach. Režisérovi sa darí vytvárať mrazivú atmosféru a navodiť pocit, že zlo je všadeprítomné. Takže, stupídne herecké prejavy a zopár lacných trikov (modré elektrické výboje) sa ľahko dajú odpustiť. Masky nemŕtvych boli výborné, ale keď sa tieto bytosti z oného sveta objavili na scéne s filmom to išlo od desiatich k piatim. Záver bol prekombinovaný. Podstatné však je, že ide o horor, v ktorom sa už od začiatku niečo deje, ktorý má rotáciu, dynamiku aj tajomstvo. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost, ale dostalo se mě pěkné gore plné akce i napětí. Zápletka je prostá skupina přátel jede kam si na samotu, kde má jeden z nich barák, ale něco se tam stalo a on to jede z jistit. Poněkud jsem nechápal, že s nim jela taková spousta lidí na druhou stranu aspoň bylo koho masakrovat. Zvláštní je, že v podstatě na samotě na polní cestě je benzínka a hospoda, tam asi musí mít tržby. Tohle je ale poměrně častý jev v Amerických filmech. Dobrá mrazivá atmosféra i pěkný kozy, hodně krve a nechutností, povedený horor. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozný horor (čti blbý) navíc žádný démon zde není jsou tu jen jakýsi mutantoi nebo co to bylo. Film je v některých místech i blbý (to je satanistický oltář to je strašný ale je to pěkný :-) to nemluvím o tom že i debil by pochopil že je kulkou nezabije natož tady ti týpci do nich střílí pořád a ještě se diví že je to nezabije. jediné co stojí za nějaké procenta jsou masky a záběry střel do tlejících mrtvol načež z nich vystříknou jakési žluté sračky ale bohužel masky v hororu považuji za samozřejmost takže za to moc bodů nebudu dávat. 5 procent. Navíc závěrečné triky z paprsky bych očekával tak v filmu z 40-50 let a ne v hororu z roku 1990 to si mohly klidně odpustit to nemluvě o závěru typu je mrtvá ožije. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Plátno plné bukvičných charakterů, hovadsky trapné masky, démoni zvracející krupicovou kaši (ha, inovace, v Demons zvraceli hrachovou!), pošahané monology, dialogy a polylogy, počítačové efekty z Atari 800 XL a synťáková hudba z Didacticu Gama (Atari by to umělo líp) zcela evidentálně tlačí toto dílko do...no až kam se dá zatlačit. Ale protože mám rád barvičky a jsa vybaven kladným vztahem k osmibitovým počítačům a vůbec jsem letos nějak měkkon, natlačím tomu dvě hvězdičky, pokryté tou krupicovou kaší. Ale jsou hodně malé a hodně poblité. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama