Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O nejakej originalite v prípade Veterného démona nemôže byť reči, inšpirácia Evil Deadom, Bavovými Démonmi či od dva roky staršou Nocou démonov je neprehliadnuteľná, ale na druhej strane podobných démonských hororov nebolo natočených zase až tak veľa, takže divák obľúbujúci túto tematiku si Demon Wind určite dokáže vychutnať. Film ani na chvíľu nenudí, ohyzdní démoni sa na scéne objavujú už od počiatočných minút a po príchode partie teenagerov na prekliatu usadlosť okamžite začína poctivá akčno-hororová rezanica, umocnená pôsobivými trikmi a maskami. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po revolučním boomu sousedil Větrný démon ve videopůjčovnách hned vedle druhého Evil Dead a Pátera Thomase. Neodolatelně barevný cover (taky jste si všimli toho, že ty kreslený už úplně zmizely?) lákal na zábavnou podívanou plnou krve, slizu a hnusných démonů z jiné dimenze. A taky že nelhal. Tenhle snímek se zhlédnul právě v Raimiho kultovním krváku, ale blíže má spíš k béčkovému Night of the Demons. Napětí tu v první části ždíme hlavně ze znepokojujících pohledů všech postav, ve druhé už roztáčí slibovanou přehlídku různých monster, brutálních vražd a nepovedených efektů. Demon Wind se sice bere zbytečně vážně, ale pro milovníky hororových braků je už možná raritou. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Film byl fajn a i živý dabing na projekci Otrlého Diváka. Bohužel Otrlo se začal snažit v posledních letech, více zavděčit mainstream publiku co by si nikdy takové filmy nepustil. Kvůli tomu už serou na pribehovou kostru a jedou jen svuj vymysleny pribeh naroubovaný na film. Drive se pres své vtipy aspon snazili drzet pribehove kostry. Tady bohužel velice trapně zakomponovali: “Je to Fresh Mám to rád” či odkaz na Stranger Things a song Running up the Hill, což bylo vyloženě trapné a na sílu, jinak byl živý dabing vtipný. Ale na tohle at priste serou :D Ja beckove sracko filmy mam rad i bez srando dabingu, proto mě tohle zavděčení lidem co se tam jdou jen zhulit a vysmát se jim, vylozene sere. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod nás naladí na príjemnú, tajomnú a krvavú notu. Avšak to čo nasleduje potom, je vata s hlúpymi a naivnými dialógmi a ešte debilnejšími hereckými výkonmi, popretkávaná ( dobre známymi ) hororovými motívmi. Ale aby som nebol len kritický, krvi a slizu je tu dostatok, démoni sú kvalitne odpudzujúci a celkom sa podarila aj výprava. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem toto dílko sháněl a moc se těšil. A výsledek? První čtvrthodinku je vše na dobré cestě. Začátek zaujme okatou podobností s tvorbou hororového mága Fulciho, dobrá zvuková složka, povedené nechutné masky, víc než dobrý námět. Jenže pak se to všechno zvrtne. Přichází studená sprcha v podobě partičky neuvěřitelně nesympatických ( a z drtivé většiny zcela dementních ) amerických teenagerů, kteří vrámci přiblbloučkého děje lezou jeden po druhém démonům rovnou pod kudlu. Slibná počáteční atmosféra je během chvíle nenávratně v čudu a když v pomateném závěru filmu proběhne mezi hlavním hrdinou a nejvyšším démonem souboj "na férovku", při kterém dojde na kopání démona do rozkroku, tak už jsem ani nevěděl, zda se mám smát nebo břečet. Svojí krvavostí a slibným námětem mi tento film asi nejvíc připomíná podobný "skvost" LAMPA. Také jsem se moc těšil a také se mi dostalo velkého zklamání. Nebo spíše smutku z krutě promarněné šance. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama