Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V L.A. řádí brutální sériový vrah známý díky své zálibě v satanistické symbolice jako Pentagram killer. Detektiv Logan (Lou Diamond Phillips) se v případu nemá čeho chytit, dokud se neozve tajemná Tess (Tracy Griffith), jíž však za informace vedoucí k vrahově dopadení musí slíbit, že zločinec nepřijde za žádnou cenu o život. Záhy dopadený Patrick Channing (Jeff Kober) je snadno usvědčen a odsouzen k trestu smrti. Logan již na podivný slib daný neznámé ženě dávno zapomněl a oslavuje s kolegy svůj další úspěch, aniž by tušil, že pravé drama teprve začíná… (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

corpsy 

všechny recenze uživatele

O niekoľko rokov neskôr sa podobne podaného námetu ujal režisér Gregory Hoblit v snímke FALLEN. Naozaj neviem, či išlo o inšpiráciu, alebo zhodu náhod, ale oba snímky sú si veľmi podobné. A to aj kvalitou. THE FIRST POWER je druhoradá kino produkcia, plná známych tvári, v známom prostredí a so známymi osudmi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Logane, co budem dělat, to je šílený!-Kašlu na všechno, vojedu tě!- Tak to se nakonec nestalo, byť k tomu vše směřovalo. Logan je nesympatický namyšlený hulvát, a tak není divu, že v akci vždycky selže. Tess je sympatická a velmi odolná, páč Logan s ní zachází jako s onucí. Ve světle spousty současných hloupých a mizerných filmů se ukazuje, že tahle raně devadesátková záležitost není až tak špatná. Snímek má spád, pořád se v něm něco děje, místy lehce strašidelná atmosféra, dostatek mrtvol, honičky včetně automobilových a obstojné, byť úsporné efekty. O něco málo lepší než Shocker a o něco slabší než Anděl smrti. -Ještě se potkáme, bráško!- ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Námět mě celkem zaujal. Nakonec z toho vylezla jakási hodně nepovedená variace na Anděla smrti(1998). Namísto Denzela Washingtona je tu Lou Diamond Phillips, kterýho já osobně vůbec nemusím. Zpracování je vyloženě pro TV obrazovky. Pár vydařenějších scén by se sice našlo. To neříkám. Ale ten konec působí celkem směšně. Za mě slabší 2hvězdy. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na nějaké německé stanici zahlédl kousek filmu, kde na L.D.Phillipse zaútočil vrah v masce sekerou, poté utrhl ze stropu stále funkční větrák, kterým se ho pokusil rozemlít, aby následně seskočil zcela nezraněn asi z desátého patra. U stejné scény jsem vískal i nyní po letech, kdy jsem tenhle film konečně dohonil. Mé hodnocení je poněkud nadnesené, ale mám pro filmy této doby a typu zkrátka slabost. L.D.Phillipse nalézáme v období předčasného vrcholu jeho kariéry a utáhnout pro něj jednu kriminálku není problém, Tracy Griffith je slušivým doplňkem a Jeff Kober v roli masového vraha splňuje vše, co bychom od postavy tohoto typu chtěli. Mysteriózní hororová krimi jednohubka, která uteče jak voda, napne i pobaví. Pro mě není co řešit, prostě pohodová žánrovka. Docela mě udivuje, že "První síla" zřejmě nikdy nebyla uvedena u nás. /našel jsem na netech, že filmu je vyčítáno kopírování Cravenova Shockera, jehož jsem neviděl, ale vzhledem k tomu, že První síla byla uvedena o pouhých 5 měsíců později, nezdá se mi to pravděpodobné, spíše náhoda/ ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jako horor hodně slabé, jako krimi thriller docela ucházející. Pár slušných scén, solidní záporák a pohodový Lou D. Phillips ( i když to není žádný všeuměl, do filmu podobného zrna se hodí ideálně ). Film nepostrádá klasickou ,,devadesátkovou" atmošku špinavého a syrového velkoměsta, kterou už filmaři dnešní doby zkrátka nedovedou a která má své kouzlo. Na druhou stranu v té době vznikali daleko lepší kusy, které jsem ohodnotil ,,jen" 3 hvězdami a když si zpětně vybavím těch , ne zrovna příliš málo, hluchých a nudných míst, 2,5 * je optimální a adekvátní. Tohle je zkrátka výstavní průměrný kus ! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Konkurzu na postavu psychotického vraha sa (neformálne) zúčastnil aj Nick Cave. Rolu nakoniec nedostal, za čo bol nesmierne vďačný, po tom ako zhliadol výsledný film. Poznamenal: „Ten film je tak mizerný. Keby som tam hral, skazil by som si kariéru." (agency)

Reklama

Reklama