Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Označenie tohoto filmu za horor je trúfalejšie, ako oživovanie Lenina v mauzéliu. Bohužiaľ, ani o thriller sa priveľmi nejedná. Ostáva nám teda len akési mysteriózne "neviem čo", lebo "Fallen" je definitívne priemerným snímkom, ktorého sledovanie síce nijak neurazí, ba dokonca ani nesklame, no väčšiu dávku napätia človek zažije pri hraní dostihov z 95'. Dávam dve hviezdy za herecké obsadenie a nápad. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

tak nák, jsem od toho mnoho nečekal, ani jsem nic extra nedostal. Celý se to strašně vleče a je to zbytečně dlouhý, o 30 minut zkrátit a šel bych výš. Místy hlavně v první hodině jsem měl co dělat se v tom vyznat a vůbec to vydržet a nevypnout a to asi někde bude chyba, když neustále mačkam tlačítko stopáže.... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je mi úplne jedno, či záleží len na čiernych životoch (Black Lives Matters), alebo záleží aj na životoch belochov, aziatov, eskymákov, či dajme tomu trebárs neandrtálcov. Túto politickú agendu mi tu nikto nepodhadzujte. A ihneď vám aj napíšem, že nemám žiadne rasové predsudky a ani netrpím komplexom nadradenosti bieleho muža. Takže si ušetrite svoje pseudo liberálne múdra, vy radikálni slniečkári. Poviem narovinu, to o čom som pevne presvedčený. Som toho názoru, že Denzel Washington nemá na to, aby dokázal utiahnuť v hlavnej úlohe mysteriózny kriminálny thriller ako je "Anjel smrti" (Fallen). Na to proste nemá. Nie je to typ herca, ktorý sa hodí do takejto úlohy, aj keď mu je takpovediac napísaná na mieru. Nie je v jeho schopnostiach to zvládnuť, ani keď mu sekundujú skúsení hereckí kolegovia a točí to ostrieľaný profi režisér. ** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tragické zničení šance na výtečný mysteriózní thriller. Ústřední myšlenka zlé bytosti, která se přesouvá dotekem z člověka na člověka, je sama o sobě velmi zajímavá (z nějakého filmu jsem si ji pamatoval z dětstsví, možná to bylo právě toto). Zde byla bohužel zardoušena takovým tím klasickým hávem hororů let devadesátých, kdy na každý originální nápad připadalo dvacet klišé. Hoblit i Washington občas ukážou, že celkem umí, vina je tedy na scénáři. 4/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není se čemu divit, že o tomhle filmu vůbec nic nevím. V úvodních titulcích se totiž svým námětem tváří jako slabší verze filmu Sedm (což je vlastně pochvala), jenže to je jenom chabá domněnka stanovená při úvodních minutách. Následuje totiž změť všeho špatného, co nabízely filmová devadesátá léta a nikdy jim to nepřineslo žádný úspěch. Snadno zapomenutelný film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama