Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako jedna velká parodie na Tygra a draka a podobný kung-fu létací filmy, ale občas se dají v příběhu najít i celkem normální pasáže, který jsou i mírně dramatický, takže to neni jen taková blbina, ale když už se film ponoří do tý parodující polohy, tak to teda stojí fakt za to, někdy jsou to skoro až geniální nápady, obzvlášť mě pobavil přesun schopností a nebo nejsilnější bod slepýho vraha. Krom toho Cecilia Cheung je, po Ziyi Zhang, asi druhá nejhezčí bojovnice. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na Tygra a draka a Klan létajících dýk. Protože mám ráda jak tyto bojové filmy, tak i parodie, tak mi film skvěle sedl. Původně jsem sice chtěla dát 4 hvězdičky, ale přece jenom se tvůrci neubránili několika hluchým místům, což je škoda. Jinak ale musím říct, že se Bílý drak velice vyvedl po vizuální stránce - nádherné kostýmy, kulisy, prostředí a barvy! V tomto ohledu by zde byl velký potenciál i pro "seriózní" film. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jestli jsou všechny ťamanské filmy podobného ražení, no pár jsem jich viděla, tak mě Klub jihokorejských filmů mine jak stamiliónová výhra v pokeru a jak jsme si blízko!? O parodii, dějové sračce a lítacích nudných opakovačkách už raději pomlčím. Hvězdu si zaslouží jediná vtipná sekvence - pozitivní test psaný ručně. Jo a hezky srozumitelné závěrečné titulky, přibližně stejně rozumím celé východoasijské kultuře. Až k nám podle předpovědí dorazí, těšme se, to bude teprve nářez... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodie na létající bojové filmy, jenomže nepříliš dobře rozvržená. Parodické pasáže převládají na začátku, ale pak se scénář kloní stále k větší dramatičnosti a ke konci už máme jen další odvar malebného kopání do sebe ve vznášejícím se peří (místo listí nebo bambusů). Spousta nelogičností, nesmyslného jednání a neopodstatněných zvratů. /3. 12. 11./ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Bílý drak“ rozhodně NENÍ typický plnohodnotný akční film. V podstatě je to taková roztomilá, mírně nevyrovnaná, zato v některých okamžicích nadmíru vtipná dobrodružně - romantická pohádka. A není to pohádka jen tak ledajaká: Jedná se o svěží dílko made in Hong Kong, které si rozmarně a láskyplně utahuje z akčních wuxia filmů, z čínské historie i současnosti - a ze všeho, co se mu připlete do zorného úhlu. A přes několikerá klopýtnutí mu to jde překvapivě dobře ... Slabší 4* ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama