Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš pohodová než třeskutě vtipná nebo akční, současně ovšem kouzelně ujetá parodie, která dokáže znalému divákovi udržet úsměv na tváři od začátku do konce a občas ho přinutí k hlasitému smíchu některým obzvláště povedeným vtipem. Ať už si utahuje z žánrových klišé, tematických stereotypů nebo roubuje současnost do historického filmu a nechá zamilovaný pár jezdit po pláci na kolečkových bruslích, krmí hrdiny McHouskou, provádí upload bojových schopností, nebo je nechá nakupovat v butikových chýších značkové kabelky omezených sérií. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři, ale já jsem se nečekaně slušně bavil. Hodně osobitý film, který neuvidíte každý den. Moderní (a hlavně západní) prvky kultury naroubované do kulis historické Číny - už jen z toho se podařilo autorům vytěžit mnoho komických situací, ale to by asi bylo málo. Naštěstí tu ale ještě máme zajímavě vykreslené postavy (především ústřední duo školačka s nově nabytými schopnostmi a slepý nájemný vrah) a zajímavé akční sekvence, kterých bych však čekal přece jen trochu víc. Děj je poněkud šablonovitý, ale nenudí, přesto druhá půlka filmu se místy přece jen už trochu vleče. Za zkouknutí tenhle filmeček ale určitě stojí. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak podobní jeden druhému jsou si lidé s protáhlýma očima, tak stejná je hudba provázející jejich příběh. Jak obtížné je rozeznávat jednotlivé herce, tak složité je přenést se nad vlezle jednoduchý hudební motiv, který krade veškeré ostatní soustředění. Ani Bílý drak u mě nespustí vlnu euforie z východní filmové tvorby. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se smát nebo brečet nad tímto počinem. Mám to brát jako pouhý joke? Vážně nevím, co si myslet, protože tam je pár pasáží, které se tváří vcelku seriózně. Na druhou stranu drahý K.P. se 80% filmu tváří a chová jako mentálně postižený, oužasná Fénix se 90% času chová jako rozmazlený spratek. Plus oužasné scény, kde vám penisem přelámou nohy. No nevím, asi zůstanu skeptická... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Bílý drak“ rozhodně NENÍ typický plnohodnotný akční film. V podstatě je to taková roztomilá, mírně nevyrovnaná, zato v některých okamžicích nadmíru vtipná dobrodružně - romantická pohádka. A není to pohádka jen tak ledajaká: Jedná se o svěží dílko made in Hong Kong, které si rozmarně a láskyplně utahuje z akčních wuxia filmů, z čínské historie i současnosti - a ze všeho, co se mu připlete do zorného úhlu. A přes několikerá klopýtnutí mu to jde překvapivě dobře ... Slabší 4* ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama