Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není tak zlé.Že se nebudu bát sem zjistil už před 11-ti lety,což je tak jediné co sem si z toho zapamatoval.Oni upíři už tu dneska stejně nejsou od toho aby se jich někdo bál a místo krku bych si chránil spíš jinou část těla (sem ted někde v knihkupectví viděl knihu ''Jak se stát upírem''.No ty vole).Po letech ten Butler dostává úplně jiné grády.Nevypadá zle (vlastně z jakéhokoli pohledu),ale ke konci se i trochu rozehraje.Originální pointa je možná mešuge pojetí,ale na podobný film může snad jen potěšit a ne urazit.Nic co by člověk musel vidět,kor když Oldmana/Coppolu stejně nikdo nikdy nepřekoná,ale přišlo mi to lepší než třeba přeplácaný a ultrablbý Van Helsing.A Jennifer Esposito je hodně sexy upířice. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak hned ze začátku musím říct, že Dracula 2000 je strašný film, který se zřejmě nikomu při smyslech nemůže líbit. Hloupí herci, tupoučký scénář a podivný vzhled. Stejně jako u ostatních filmů Wese Cravena je ale jeho podbízivost silnější než já. Film jsem si zkrátka užil, stejně jako první Noční můru nebo celou trilogii Vřískotu. Užil jsem si ho, díky jedinečné cravenovské atmosféře a nestydím se za to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t drink…coffee.“ Nebohý Plummer jako perla hozená mezi obyvatele Lussierova hororového chlívu. A Gerard Butler? Vypadá jak Saša Rašilov po šestiměsíční službě na jaderné ponorce a v podstatě je za klauna, na kterého by stačila do špičky skrojená česneková bageta za třicet centů. Vampýrská dekadence, odpusť jim, Ježíšku.. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

První půlhodina filmu je parádní, když se ta banda vloupá do úkrytu Draculovy rakve. Ta rakev se mi jak po technické, tak vizuálně moc líbila. Je fakt fascinující. To jak po ní teče krev, je doslova úchvatné. Ovšem všechno končí ve chvíli, kdy spadne letadlo. Jak se děj dostal do města, tak všechno šlo strmě dolů včetně děje, který byl už o ničem. [2258. hodnocení, 113. komentář, 47%] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Od prvního dne natáčení do uvedení filmu v kinech uběhlo přesně 6 měsíců. (liquido26)
  • Butlerův Dracula pronese větu: "Nikdy nepiji ... kávu." To je parodie na Lugosiho repliku "Nikdy nepiji ... víno." (liquido26)

Reklama

Reklama