Reklama

Reklama

Penny se bojí

všechny plakáty
Trailer

Osmnáctiletá Penny Deerbornová má panický strach z aut - jako malá totiž přežila hrůzostrašnou autonehodu, při níž mohla jen bezmocně přihlížet, jak její těžce zraněná máma v příšerných bolestech nekonečně pomalu umírá... Její terapeutka Orianna se rozhodne pomoci utrápené dívce zbavit se její neobvyklé fóbie přímou konfrontací s jejím největším strachem, a tak ji jednoho dne naloží do auta a společně se vydají na dlouhou cestu do hor! Jenže místo požadovaného uzdravujícího procesu se dostaví pravý opak... (TV Horor Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům, které se odehrávají na minimálním prostoru a kupříkladu Buried nebo Phone Booth jsou krásnou ukázkou toho, jak z minima vytěžit maximum. Jenže není každý Cortés respektive Schumacher. U Penny oceňuji celkem originální nápad, protože fóbii z aut zase tak často ve filmu nevídáme. Fajn byl i záporák, který by se ovšem hodil spíš do jiného typu thrilleru/hororu. Ale tím ty pozitiva končí, pokud pominu sem tam solidní atmosféru. Ta ovšem fungovala především na počátku. Vzhledem k neúměrně dlouhé době, kdy byl hrdinka zavřená v autě i se svými fóbiemi postupně vyprchala a nahradila jí nuda. A tu už nedokázali protrhnout ani náhodní kolemjdoucí a nechytil mě ani trošku akčnější závěr. Škoda promrhaného tématu. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je budovaná celkem dobře, ono ukočírovat film, co se vlastně odehrává jenom v zavřeném autě, který stojí mezi dvěma stromy a pohnout s ním nejde, je sakra těžké, kamera se celkem snaží, ale mě vadí něco jiného a to jsou klišé, kterých je film plný. Zabiják je snad nejklišovitější, co může být, nějaké ty zvraty, co se tam mezitím stanou, taky (úplně zbytečná vedlejší postava objeví v lese to její auto, ona tam je, on se jí snaží pomoct, pak přijde zabiják a bum, je po něm - a tohle se prosím pěkně opakuje snad třikrát), zabiják samotný vraždí opět jenom proto, že je zabiják (na co taky nějaké vysvětlení?) a samotný konec je mixem klasického pro horory a úplně otevřeného, to mě taky celkem vytočilo. Kdyby se to zbavilo těch klišé, kdyby se zapracovalo na nějakém větším napětí, tak je to fakt pecka, takhle mi tu zůstal ve finále celkem průměrný horor. 3* ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit stupidním námětem o hysterické dívce jménem Penny, která má fóbii z aut. Bude vám vadit až do konce filmu, takže si zvykněte. Naštěstí se po pár minutách objeví borec v kapuci a začne být trochu zábava. Sice vypadá jako emperor Palpatine, ale není to na škodu. Čas od času je film legračně nablblý, ale zase ne o moc víc, než většina ostatních hororů. Jen škoda těch několika vizuálních excesů a toho, že Penny není ani moc sexy, ani moc nahá ani moc inteligentní. Navíc má tu přiblblou fóbii a screaming queen z ní asi nevyroste... když o tom tak přemýšlím - ten film vlastně za moc nestojí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozpočtu se jistě šetřilo, kde se jen dalo, protože my jsme se museli spokojit pouze z jedním autem, lesíkem a asi šesti herci, z nich někteří si tam nezahráli dohromady ani dvě minuty. Šedesát minut jsme měli možnost pouze sledovat noční můry mladé dívky, její srdceryvné výkřiky a halucinace. Nic pořádného se tam nedělo. Film se začal zlepšovat až po příchodu stopaře, který sice na chvíli ukázal kousek své tváře, ale ta byla úplně jiná než na samotném konci. Mrtvol zde taky moc neuvidíte. Během celého filmu sice několik lidí zemře, ale filmaři to pěkně odflákli a shrnuli všechny asi do jedné desetiminutovky. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Zoberte si Kingovho Cuja, vymeňte prerasteného bernardína za maniakálneho kapucína, a máte celý dej filmu. Na to, aby takýto slabučký námet bol schopný utiahnuť dĺžku celovečerného filmu je potreba buď a) chytrý scenár (The Cube), alebo b) zručného režiséra (Sam Raimi). Penny Dreadful nemá samozrejme ani jedno. Pozrite si radšej (znova) Hitchera s Rutgerom Hauerom. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama