Reklama

Reklama

Anglický kriminálny film, nakrútený podľa románu J. Clearyho "Vládny splnomocnenec". (oficiální text distributora)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neprávem zapomenutá akční krimi s hvězdným obsazením. Australský šerif Rod Taylor se vydává do Evropy zatknout Nejvyššího komisaře pro mír Christophera Plummera, podezřelého z vraždy manželky. Všechno je jak má být, překvapení, akce, vtipné přestřelky ("na svatby je ten oblek dobrej, ne?" - "na pohřby taky...") a zejména nádherné ženy, zmiňme záporačku Daliah Lavi známou z Deseti malých černoušků či především nebondovského Casino Royale a pochopitelně i krásnou Švédku Camillu Sparv v roli Plummerovy sekretářky Lisy. Hodnocení na imdb si nevšímejte, nechápu ho. Jasný tip pro filmový klub. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dnes hodne nepravom zabudnuty film od neznameho rezisera Ralpha Thomasa. Kriminalka jak ma byt, Rod Krajcir /Nehanební Bastardi 2009, The birds 1963/ na urovni, kto je kto si divak zisti najlepsim pozeranim filmu, ja to prezradzat nebudem. Kazdopadne tempo je brutalne, nuda tuna vobec nehrozila, a po dlhom case som pocul vyborne dialogy. Znamych ludi tu vsak bolo viac, namatkovo Christopher Plummer /Waterloo 1970, Eyewitness 1981/, no a nemozno zabudnut ani na vybornu Lilly Palmer /Conspiracy of Hearts 1960/. Ojedinely pripad, kedy navysujem hodnotenie, lebo to na imdb je prilis nizke : 95 % ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Tak trochu buranský australský policajt v Londýně v lepší společnosti, pronásledovaný 2 - 3 ženskými. Přestože jeden z hlavních hrdinů se zabývá vymýcením chudoby ve světě, samotný film žádnou hlubší myšlenku nenabízí. Nebýt pár stupidních dialogů, možná bych tomu dal i 4*. Nebylo to ale naštěstí po této stránce až tak hrozné. Občas taky pokulhávala logika, která dostala na frak na konci filmu, aby se film ještě pokusil vymačkat z díváků dojetí. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Film s docela „zvláštní“ premisou: Australský policajt má jet zatknout hledaného vraha, který má novou identitu a stal se – velvyslancem v Británii a nyní předsedá mírové konferenci. Příběh jako takový se trošku vleče, ale rozhodně nenudí a nabízí náramně chutnou směs akce a humoru. Vše navíc doplňují krásné herečky a dobře využité lokace dobového Londýna. Takže pokud necítíte nutnost tento film forenzně pitvat, ale raději se necháte bavit, užijete si. ()

Reklama

Reklama