Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York 1976: Paul přijíždí k Johnovi na nečekanou návštěvu... Zatímco Paul McCartney je v New Yorku, aby zde odehrál několik vyprodaných koncertů s Wings, celé město je poblázněné spekulacemi o obnovení Beatles. Ačkoliv novináři nabízejí ohromné sumy peněz, nedaří se jim proniknout od života Johna Lennona - izolovaného od světa. Šest let po hořkém rozchodu Beatles, přijíždí Paul na nečekanou návštěvu k Johnovi. Zpočátku trochu odměřený John starému kamarádovi příliš nedůvěřuje. Ale postupně se dávné hořké vzpomínky vytrácejí, a oni se opět stávají tím, čím od počátku byli dvěma kamarády z Liverpoolu. A tak pohrávajíc si s myšlenkou na obnovení dávné legendy, připravují pro svět největší hudební šok všech dob... Film podle skutečné události po všechny fanoušky Beatles! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sepp 

všechny recenze uživatele

Film, od ktereho nic necekate a o to vice mile prekvapi. Svizne a emocionalne podbarvene dialogy a zajimave situace provazejici setkani obou hlavnich brouku cerpaji hlavne ze sily obou hlavnich protagonistu, Quinn i Harris jsou vskutku maximalne verni svym predloham. Mistama vtipne, mistama smutne, proste spravny mix pro oddechovy film na sobotni odpolecne, nad kterym si muzete i zapremyslet o zivote. A pokud jste Beatle-maniak tak se ponorit do snoveho sveta "co kdyby". ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Dvě legendy se setkávají na jeden jediný den, aby se sjely, vyříkaly si pravdu do očí, prudily se a dělaly prostě ty věci, které staří přátelé dělají. Jde sice jen o rozhovor, ale o rozhovor bez nudných míst, který vás strhne a nepustí. A mezitím se jenom tak mimochodem řeší, jestli se všichni dají zas do kupy. A i když se tento sen celého světa nikdy nesplnil, je to právě o tom, že se ani splnit nemohl ... to proto, aby zůstal tak jedinečným ... ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Navzdory pětihvězdičkovému hodnocení, My dva není bezchybný film. Má hned několik vad na kráse, ať už nepřítomnost beatlesáckých melodií nebo pomalý rozjezd, za to se ale může pyšnit výbornou atmosférou a parádním scénářem. Jakmile sedne Paul za klavír, začne mít film grády, a s každým dalším slovem, každou další scénou, nabírá na velikosti. I přes nedokonalou podobu hlavních představitelů se svými reálnými předobrazy jsem měla pocit, že sleduju skutečného Johna a skutečného Paula a skutečnou konverzaci dvou velikánů o hořké minulosti, neutěšené přítomnosti a nejisté budoucnosti. Pozorovat, jak společně vzpomínají a vyříkávají si staré křivdy, bylo dechberoucí. Co z toho si doopravdy mohli říct a jak blízko měl svět k reunionu Beatles, to vědí jen ti dva. My si jenom můžeme představovat, že to bylo třeba takhle. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Hodně moc povedené zfilmování tohohle setkání. Tady bych chtěl rozhodně moc a moc pochválit hlavní 2 herce. Opravdu to vypadalo, jako by to byl John a Paul... ale zdá se mi, že Harris, který hrál Johna, to zahrál o něco lépe než Aidan ( Paul ). Ve filmu byly i humorné hlášky, kterým jsem se musel smát. Beatles je prostě Beatles, musím dát 5* ()

#47 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který se především snaží důkladně vykreslit legendární duo Lennon/McCartney v době kdy už se jizvy začaly zacelovat...herci si očividně dali záležet na nastudovadni svých postav a nelze než souhlasit s tvrzením, že člověk jim jejich úlohu velmi brzy uvěři a do filmu se s chutí ponoří. Už osoba režiséra dáva jistou záruku...jak to řici jinak než realističnosti. Co se týče scénáře, který je postavený zejména na dialogu obou hlavních postav (všichni ostatní jsou víceméně jen křoví)...je napsán velmi nápaditě, tak aby v hodině a půl mohl obsáhnout snad všechny témata která člověka při tomto námětu napadnou a ač jsem to zpočátku nečekal, čím více se film blíží do finále, tím silnější jsou scény které jsou zde zobrazovány a samotný konec snad mluví za vše. Filmu ale nechybí ani humor a tak tato tragikomická podívaná tedy jak dojímá tak i pobaví. Za zmínku také stojí velmi věrné interiéry Lennova bytu i autentická budova, které reálnou atmosféru ještě dokreslují, škoda jen, že nebylo v silách tvůrců do filmu zakomponovovat alespoň nějaké písně Brouků, což se týká bohužel i jejich písní sólových, ale tím si přeci ten silný dojem z filmu nenechám zkazit. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Během filmu nezazní ani jedna píseň od Beatles. (zigot7)
  • Název filmu je převzat ze stejnojmenné písně Beatles z roku 1969. (sator)

Reklama

Reklama