Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York 1976: Paul přijíždí k Johnovi na nečekanou návštěvu... Zatímco Paul McCartney je v New Yorku, aby zde odehrál několik vyprodaných koncertů s Wings, celé město je poblázněné spekulacemi o obnovení Beatles. Ačkoliv novináři nabízejí ohromné sumy peněz, nedaří se jim proniknout od života Johna Lennona - izolovaného od světa. Šest let po hořkém rozchodu Beatles, přijíždí Paul na nečekanou návštěvu k Johnovi. Zpočátku trochu odměřený John starému kamarádovi příliš nedůvěřuje. Ale postupně se dávné hořké vzpomínky vytrácejí, a oni se opět stávají tím, čím od počátku byli dvěma kamarády z Liverpoolu. A tak pohrávajíc si s myšlenkou na obnovení dávné legendy, připravují pro svět největší hudební šok všech dob... Film podle skutečné události po všechny fanoušky Beatles! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Za mě jako beatleblázna je to jasná stoprocentní záležitost. Jenže zamrzelo mě v podstatě nepoužití beatle hudby v mezipartiích snímku (až na první píseň, kterou Paul slyšel od Johna). Herci perfektní, úžasná fikce - nefikce, kteoru já jako velký fanda a nemilovník rozpadu The Beatles potřebuji. Vivat. 90% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem nikdy nebyl fanouškem konverzačních dramat, kde se dva lidi baví v jednom minimalisticky zařízeném bytě, ale už před x lety, kdy jsem ještě nebyl ani fanouškem Beatles, jsem na ČT2 viděl tenhle film o fiktivním setkání Johna a Paula a neuvěřitelně mě chytil. To samé se opakovalo dnes, s tím rozdílem, že pro mě měl ještě větší význam, neboť jsem díky znalosti hudby a historie liverpoolské čtyřky víc věcí chápal :-) ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který se především snaží důkladně vykreslit legendární duo Lennon/McCartney v době kdy už se jizvy začaly zacelovat...herci si očividně dali záležet na nastudovadni svých postav a nelze než souhlasit s tvrzením, že člověk jim jejich úlohu velmi brzy uvěři a do filmu se s chutí ponoří. Už osoba režiséra dáva jistou záruku...jak to řici jinak než realističnosti. Co se týče scénáře, který je postavený zejména na dialogu obou hlavních postav (všichni ostatní jsou víceméně jen křoví)...je napsán velmi nápaditě, tak aby v hodině a půl mohl obsáhnout snad všechny témata která člověka při tomto námětu napadnou a ač jsem to zpočátku nečekal, čím více se film blíží do finále, tím silnější jsou scény které jsou zde zobrazovány a samotný konec snad mluví za vše. Filmu ale nechybí ani humor a tak tato tragikomická podívaná tedy jak dojímá tak i pobaví. Za zmínku také stojí velmi věrné interiéry Lennova bytu i autentická budova, které reálnou atmosféru ještě dokreslují, škoda jen, že nebylo v silách tvůrců do filmu zakomponovovat alespoň nějaké písně Brouků, což se týká bohužel i jejich písní sólových, ale tím si přeci ten silný dojem z filmu nenechám zkazit. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Hodně moc povedené zfilmování tohohle setkání. Tady bych chtěl rozhodně moc a moc pochválit hlavní 2 herce. Opravdu to vypadalo, jako by to byl John a Paul... ale zdá se mi, že Harris, který hrál Johna, to zahrál o něco lépe než Aidan ( Paul ). Ve filmu byly i humorné hlášky, kterým jsem se musel smát. Beatles je prostě Beatles, musím dát 5* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wow. Ne World of Warcraft, ale "vau" nebo "uau", podle toho z které části naší krásné vlasti jste. Malá, tichá, skvělá fikce o tom, kdo vlastně byli ti dva nejceněnější entomologičtí úlovci. Je to celkem tragédie, ale opravdu jsem celý film přemýšlel, odkud znám toho chlápka, co hraje "brouka Paula". Když jsem pak tady zjistil, že to je Aidan Quinn, krapet jsem se zastyděl. Ale jen krapet, s některými věcmi jsem to nikdy nepřeháněl;) O to lepší mi přišel Quinnův výkon (a práce stylistů). Možná by bylo dobré říct, že o Beatles vím v podstatě "lemon curry", a případné nesrovnalosti nebo nemožnosti mi tak jsou naprosto skryté - a tudíž naprosto volné u krku. Jestli je to dobře nebo špatně tedy nemůžu posoudit - třeba jde o film, který všem bítlákům chyběl. Něco, co přesně vystihuje ty skvělé hochy. Pro mě je to prostě a jednoduše to, co jsem napsal ve druhé větě, se vším, co se za tím skrývá. A to si rozhodně zaslouží 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu je převzat ze stejnojmenné písně Beatles z roku 1969. (sator)
  • Během filmu nezazní ani jedna píseň od Beatles. (zigot7)

Reklama

Reklama