Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

no neke...to je překvápko....genderová problematika zasazená do kontextu béčkový dobrodružný fantasy....chytrej subverzivní brak....ta kašírovaná omáčka kolem ( digi-triky, laciný kulisy, čistý hadry atd. ) je roztomilá, ale brzy by začala jít člověku na nervy, kdyby se tu nerozvinulo pojednání o vztahu žen a mužů a jejich sociálních rolích....je to funkční hyperbola vhodně pracující s mytologickou bází....místy i docela vtipná...u scén nájezdů divokých Amazonek, na které čekají ve stanech domestikovaní mužíčci s kytičkami a loutnami, jsem se fakt smál :)...a i ten Sorbo hraje slušně....navíc se tu tematizuje Herkulova moc a odpovědnost ( ne nadarmo za tím stojí Raimi, pozdější strůjce spidermanovské série, kde se téma hrdinovy odpovědnosti řeší neustále)......v kontextu devadesátkových seriálových kusů je to hodně progresivní počin...a symbolicky se tu v roli jedné z Amazonek objeví Lucy Lawless - pozdější Xena a dovršitelka ženské emancipace v dobrodružném žánru....a pak už Buffy...a samé výhody a sociální jistoty.... ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Prvý film o Herkulesovi so Sorbom. Alebo Herkulovi ak chcete, oba výrazy sú správne. Na vtedajšie pomery ešte parádne spracované. Jasné, hovorí zo mňa nostalgia ako sviňa. Samozrejme je to scenáristický hnoj, CGI hnusné ako sa na 90' roky patrí a... a platí všetko čo som už napísal o rovnomennom seriáli. Hlavne teda tie brakové kulisy, divné handry, srandovné bitky. Naviac herecká legenda Anthony Quinn (kde ten sa tu ocitol). ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Je veľmi zaujímavé, že tento začiatok nekonečného seriálu po všetkých stránkach priemerných kvalít a totálneho nerešpektovania akejkoľvek mytológie, sa nesie v duchu súboja pohlaví, podobne ako inteligentný, no nepríťažlivý televízny Herkules od Hallmarku z roku 2005. Na rozdiel od neho Kevin Sorbo má okolo seba nádhernú prírodu, plno farieb, akrobatických kúskov a príťažlivé ženy v splývajúcich odevoch odhaľujúcich tak akurát k roznieteniu chlapčenskej fantázie... a pravdaže dobráckeho šibalského Dia, ktorým sa so svetom filmu takmer rozlúčil charizmatický Anthony Quinn. Možno vďaka spoluúčasti až 3 scenáristov je príbeh filmu zaujímavý po celý čas, vnútorne súdržný a s niektorými momentami, ktoré vyslovene vedú k zamysleniu – čo sa potom už ďaľších vyše 100 hodín neprihodí... Herkules okrem toho prechádza vývojom, z tak trochu šovinistu sa stáva manželským poradcom, a na konci vlastne tragickým hrdinom. Démonizácia Héry je však opäť typicky čiernobiela – a takto skarikovaná už zostáva až do konca seriálu – pretože inak by jej divák vlastne mal začať fandiť, keďže jej nenávisť je podľa všetkého vyvolaná iba Diovou neverou, a ten sa aj na konci, keď má možnosť to všetko zastaviť a kajať sa, chová ako zbabelec a vlastne aj zradca, kedy nepomôže ani vlastnému – najobľúbenejšiemu – synovi... – a keď je po všetkom, pridáva k tomu vládca bohov ešte aj alibizmus. ___ Inak film začína scénou ako z JURSKÉHO PARKU, a prekvapivo aj hudba s príťažlivým nosným motívom sa vyznačuje podobným charakterom. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Po Ohnivém kruhu a Podsvětí jsou na řadě, co se týče kvality, Amazonky. Nejen, že uvidíme sličné dámy v slušivých oblečcích, ale také uvidíme i krásnou Lucy Lawless. Tentokrát ovšem jako zástupkyni velitelky amazonek a sluší jí to víc jak Xeně. No nic. Na některé filmy z mládí se prostě nezapomíná a Herkules mezi ně patří, ať už si každý říká co chce. Tenhle díl není bůhví jak dobrý, ale má své kouzlo. :-) 65% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je třeba počítat s tím, že fantazie tvůrců bude občas rozvinuta do neuvěřitelných příběhů a hrdinských skutků. U příběhů s Herculesem je tomu občas také tak, ale místy je děj tak přitažený za vlasy, že děti, probírající právě ve škole starořeckou mytologii, by asi další den v hodině dostaly při zkoušení kouli, neboť by byly dezorientované tvůrčí invencí amerických producentů. Ta totiž dosahuje občas nedozírných mezí a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby natočili s Herculesem ještě nějaký další příběh, v němž by stanul jako první člověk v dějinách na Marsu. "Schopnosti" na to rozhodně mají. (Pro ty, kdo nevyčetli mezi řádky nic o tomhle filmu - je to pěkný blábol, ale přežít se dá). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama