Reklama

Reklama

Xena: Princezna bojovnice

  • USA Xena Warrior Princess: A Friend in Need (Director's Cut)

Obsahy(1)

V daleké zemi vycházejícího slunce, v čase dávných tradic a zvyků, se mocná a odvážná princezna Xena ocitá tváří v tvář největší hrozbě, jakou kdy poznala. Stojí na bitevním poli proti zlému Yodoshimu a armádě jeho 20 000 nejlepších samurajů. Spolu s Gabriellou teď musí zachránit ohrožené město, vypořádat se se svou temnou minulostí a vzdát se svého vlastního života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Čtvrtá hvězdička je hlavně za to, že jsem na tomhle seriálu vyrůstal a zbožňoval jej, navíc zasazení v Japonsku mělo své zvláštní kouzlo. Začátek v čajovně mi silně připomněl hongkongský film A Chinese Ghost story, který mám moc rád, navíc jsem se dočkal i uzavření Xeniných dobrodružství, protože poslední série jsem už bohužel nesledoval. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Xena (Lucy Lawless) se svojí přítelkyní Gabrielou (Reneé O'Connor) se vydává na nové dobrodružství. Tentokrát se musí vydat na dálný východ, a zde se postavit své minulosti, ale i nemrtvému generálovi a jeho armádě. Jedinou cestou jak jej může porazit je vzdát se vlastního života... Seriál jsem nikdy moc nesledoval - samozřejmě, pár dílům jsem se ani já nevyhnul, ale nijak jsem jej neprožíval. Takže vůbec netuším, jak se mi ve sbírce octlo DVD s tímto velkofilmem. Ale když už tu bylo, tak co se na něj nepodívat, třeba to bude fajn. A bylo - teda pokud snesete spoustu lesbické lásky (a k tomu taky takový malý milostný trojúhelník, naštěstí je Gabriela docela formát, a miliskování Xeny a Akemi jí vůbec nevadí, ani když jí Xena pošle přes hory a přes doly hledat jakousi studnu), docela otřesné vizuální triky (hlavně nemrtvý Yodoshima, ten se fakt vyvedl) a několikero stupidně akčních scén (vévodí tomu, jak Xena s Gabrielou díky cirkusovým trikům dokáží na malé městečko vylít jejich celoživotní zásoby vody, což i nepřátelský generál uzná jako dobrý trik, a odporoučí se i s celou armádou do pryč). No jo, jistojistě mne ani tento film ke shlédnutí dalších dílů ze seriálu nenaláká... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Xena: Princezná bojovníčka", pseudo-antická bájna, neohrozená hrdinka. Akýsi Hercules v sukni. Poznám ju z televízneho seriálu. Toto bolo moje prvé stretnutie s ňou v celovečernom video filme. Tento krát sa vydá na ďalekú cestu do Zeme vychádzajúceho slnka, kde musí prekonať aj smrť, aby ako duch porazila mocného démona. Film s povrchným, nepremysleným príbehom, ktorý sa drží štandardov serálu: neprehľadné a nekrvavé bojové scény, lacné kostými, mizerné kulisy, slabí herci, televízna kamera, nízka úroveň filmových trikov. Pikantné na tomto snímku je to ako Xena otvorene vyzná lesbickú lásku svojej priateľke Gabrielle, čo je spečatené v závere filmu vlhkým bozkom. Potvrdilo sa mi, čo som dosiaľ len tušil. Škoda, pretože Lucy Lawless v červenom kimone bola celkom sexy. ** ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem se něco nakoukal Herkula, Xenu jsem bral jako dosti chabou náhrašku, ale dejme tomu. Tento film je ovšem esencí toho nejhloupějšího z celé série v opravdu netradičním prostředí (což si vyžádalo i dosti trapný kostým) a "scénář" i triky patří k tomu nejhoršímu, což bych u filmové podoby nečekal. Závěrem se pro mě potvrdily všech lesbické konspirační teorie ve scéna, když Xeňa dostala do těla, načež Gábi rychle běží do studny a ústy(!) nabere vodu, aby jim pak efektně (nikoli ovšem efektivně) předala. Chjo, ať byla Xenie, jaká chtěla, takový konec si nezasloužila. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Akční × ???!!! Co tohle bylo?! Xenu jsem milovala jako malá holka, chtěla jsem být jako ona. A buď jsem vyrostla, že jsem neviděla ten feminismus, anebo tento film byl opravdu pojat trochu feministicky. Navíc - neměla Xena o nápadníky z řad mužů nouzi? Tak proč teď najednou milovala Gabrielu a asijskou slečnu? A vůbec, co to bylo za konec? Pochopil ho někdo? Já teda vůbec.. Hustá byla kérka na Gabrieliných zádech. Ze vzpomínek na seriálovou Xenu a trochu malé Asie ve filmu jsem ponechala dvě hvězdičky. ()

Zajímavosti (4)

  • Hora Mount Fuji skutečně existuje a nachází se v Japonsku. (fiLLthe3DD)
  • Film vznikl sestříháním dvou posledních epizod seriálu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama