Reklama

Reklama

Unaveni sluncem 2: Odpor

  • Česko Unaveni sluncem 2: Exodus (festivalový název) (více)
Rusko / Německo / Francie, 2010, 132 min

Hrají:

Nikita Michalkov, Oleg Meňšikov, Dmitrij Ďužev, Andrej Panin, Vladimir Iljin, Sergej Makoveckij, Artur Smoljaninov, Sergej Garmaš, Pavel Děrevjanko (více)
(další profese)

Po šestnácti letech režisér a herec Nikita Michalkov navázal na své oscarové drama Unaveni sluncem (1994) sequelem, jenž ve své době patřil k nejdražším produkcím ruské kinematografie. Svým dílem k velikášskému projektu přispěla i Česká republika. Část filmu se natáčela v pražských lokacích a zázemí barrandovských studií. Unaveni sluncem 2: Odpor nepokračuje ve vyjetých kolejích svého předchůdce. Michalkov se přesunul na žánrové pole válečného filmu, aby vykreslil mezinárodní svár 40. let jako prostor chaosu a šílenství, kde jsou kolesy dějin lidé svíráni bolestí i hysterickým smíchem, potřísněni slzami a krví... Píše se rok 1941. Bývalý divizní velitel Sergej P. Kotov je kriminálníkem v táboře politických vězňů. Nálet nepřátelských vojsk na lágr vede jen k tomu, že se veterán Velké ruské revoluce dostane jako uprchlík do trestního praporu, kde si o moc nepolepší, právě naopak. Dospívající Kotovova dcera se dozví, že její otec není mrtvý. Záhy je však do osidel války zavlečena také ona. Pionýrská vedoucí se nakonec stane frontovou zdravotnicí. Do hry se vrací také obávaný Dmitrij A. Arsenťjev, který kdysi usiloval o Kotovovu manželku, Marusju. Plukovník NKGB je samotným Stalinem vyslán, aby za každou cenu vypátral bývalého soka… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel smazal svůj příspěvek.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Tohle se teda fakt nepovedlo :( Odpady sice nejsou zaslouzeny, ale plne je chapu! Ja jsem uz nastesti vedel do ceho jdu, v prvni polovine filmu jsem se docela bavil, ale pak uz to slo do sra... Fakt nechapu proc bylo potreba ozivovat Kotova, film by se bez nej klidne obesel(to vlastne plati i pro Mensikova) 3. dil uz snad fakt videt nechci a to jsem se ted dozvedel, ze bude jeste serial OMFG!

woody

woody (hodnocení, recenze)

Epického ruského velkopatosu není nikdy dost ... Asi na to půjdu ...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Ryanovi jsem dal čtyři hvězdy prakticky jen za technickou stránku, která u mě přebila tupej děj a občasný patetický kecy. Doufám, že tohle horší nebude...

woody

woody (hodnocení, recenze)

cywe, dva odpady od lidí na než velmi dám ... to musí být strašně špatné :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Tak vlajka opravena :)). Jinak bohužel podle ukázek to vypadá, že Michalkov až moc tlačí na sentimentální pilu a působí to dost lacině (teda ne co se výpravy týče). No uvidíme.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Bez mučení se přiznám , že kdyby to nenatočil Michalkov, dala bych maximálně 2*. Takhle mi ale přijde, že když už ho trochu "znám", "chápu" o co se upřímně snaží - a třebaže se snaží až nechutně moc, jsem schopná to prominout mnohem snáz jemu než neznámému nýmandovi, do kterého "nevidim". Ale stejně nevěřim, že se na ten film po sobě vážně kouknul.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Proc si tvorit predsudky vuci filmu na zaklade hodnoceni ostatnich lidi? A jejich nazoru na plakaty? Uz jen nazev spada do kategorie nemeckych akcnich filmu :o) Stejne se na to tesim, protoze proste Michalkovovi verim, ze bude zajimavej.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Che: oprava, osobně sázím na to první, ty plakáty jsou patetická socrela jenom v HQ rozlišení...

woody

woody (hodnocení, recenze)

vypada to bud na fail nebo na zmanipulovane hodnoceni (ale osobne sazim na to druhe, uz pro ty plakaty)

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Na IMDb momentálně 56% jednohvězdičkových hodnocení. Michalkov v Rusku asi fakt není oblíbený, (a)nebo Unaveni sluncem 2 fakt nejsou dobrým filmem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Dadel: Jo, už jsem ten rozdíl mezi jedničkou a dvojkou taky přirovnával k Alienům :))

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Sem rád, že to vůbec de do kin (pokud si to ještě nějaký tvořivec nerozmyslí).

NGP

NGP (hodnocení, recenze)

Sám Michalkov prý řekl, že film by měl být ruskou odpovědi na "zachraňte vojina Ryana". Nevím co tím myslel.

Morien

Morien (hodnocení, recenze)

Kdyby do nich muži bili kladivama, tak by se ti to snad mohlo líbit...

Morien

Morien (hodnocení, recenze)

Mně by se líbilo, kdyby se dvojka věnovala osudu žen, když jednička byla o mužích. Ale což, to by tam holt asi nemohl Nikita exhibovat. Tendence dělat větší, dražší a zářivější věci mě nebaví.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Nemyslim ironicky metaforicky original. Myslim samosebou tu dvojku, ktera v dejepisne rovine predchazi jednicce. WTF?

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

woody: Prequely jsou v posledni dobe popularni, a videt, jak to vlastne s Kotovem bylo, bude pro me zajimave z pribehoveho, a pravdepodobne i dejepisneho hlediska. Mohou se vytvorit nove souvislosti pro jednicku, ve ktere je clovek pouze tusi. Kotov mi nevadi. Me spis rusi nazev, ktery skutecne postrada fantazii. :o)

woody

woody (hodnocení, recenze)

Silas: Nemám, jen nevím, proč to vydává za pokračování Unaveni sluncem, kdyz hrdinou mohl klidne nekdo uplne jiny než "oživený" Kotov...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No a? Jeden z nejlepších akčních SF filmů je pokračováním komorního hororu...

Související novinky

Distribuční projekt Manifesto

Distribuční projekt Manifesto

03.09.2010

... přináší do vybraných kin v České republice devět kvalitních, pečlivě vybraných filmů, které jsou masově navštěvované na velkých filmových festivalech. MANIFESTO je projektem distribuční… (více)

Reklama

Reklama