Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ďalší z animovaných výplachov pre tých najmenších. A úprimne povedané, veľmi milo som sa prekvapil. Kvalitného humoru je síce pomenej, a obstarávajú ho výlučne nápady tvorcov, tých je ale strašne veľa. Práve nálož nápadov a príjemná atmosféra robia z Pána Včielku milú a prepracovanú záležitosť. Animácia sadne okrem detičiek asi málokomu, ale dá sa na to pozerať a celkovo to výborne zabaví. (70%) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dost mně překvapilo to nízké hodnocení. Na rozdíl od jiných animáků Pan Včelka jasně ukazuje dětem význam včel. Mohou se snadno přesvědčit, že bez jejich ,,otrocké'' dřiny by svět rychle skončil... Ano bez hmyzu by naše Země počala rychle strádat. Samozřejmě je film plný i milého humoru. Už jen zpracování úlu a výlet ,,pilových machrů'' byl k popukání. I jízda s komárem na čelním skle auta:-). Vidět to ve 3D mohl to být o třídu vyšší zážitek ! Tohle byl solidní průměr. Tři žihadla. * * * ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný animák. Čekal jsem čistý průměr - průměru se mi sice dostalo, ale o jeho jednoznačnosti by se dalo pochybovat. Vtípky, kterými Bee movie oplývá, jsou ve většině případů skvělé a velmi lituji ne anglicky mluvícího diváka, který musel s českým překladem přijít o spoustu skvělých narážek apod. Na druhou stranu jsou cílovou skupinou děti, tudíž spousta morální ponaučení a závěrečná agitka na životní prostředí chtě-nechtě musí dospělému divákovi zkazit vše, co se snažili autoři tohoto animáku budovat. Ideální volbou by pak mohlo být půjčené DVD a ovladač, kterým si přetočíte ty morální části (v případě, že jste dospělý) - v tom případě by se tento snímek bez problému vyhoupl na 4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama