Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je príjemné baviť sa na komédii, ktorej fóry sa netočia okolo fekálií či medzinožia hlavných aktérov. A ak hej sú skôr milé než silové. Ďalších milión fórkov je umne rozmiestnených na celu stopáž, takže akonáhle sa bránica dostane do tých správnych vibrácií neprestane sa triasť až do záverečných tituliek. Samozrejme že sa kde tu vyskytnú naivné a prvoplánové paleoftípky fungujúce za čias Laurela a Hardyho, ale i miska polievky na hlave vie vyčariť aspoň nostalgický úškrn. Tak isto pripomenutie na moje niekdajšie pobláznenie Erou robí z filmu v mojich očiach a ušiach dobrú službu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som tento film tolkokrat, ze to uz neviem spocitat a zakazdym som sa skvele bavil. Dnes po dlhsej dobe mi to uz nepripadalo ako taka ultimativna pecka, ale stale je to dost zabavne a cela ta blazniva zapletka este v tomto diely dava dokonaly zmysel. Reno a Clavier tu fantasticky exceluju. Su tu sice za nevzdelancov z minulosti, ale nespravaju sa ako hlupaci. Samostatnu pochvalu si este zasluzi dabing z cias, ked CZ dabing bol neraz lepsi ako original. 8/10. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Uletený nápad, ktorý francúzi dokázali elegantne spracovať tak, aby nevyzeral ako stupidná neokrôchaná zhovadilosť, ktorej sa neskôr chopili hollywoodske štúdiá. Reno a Clavier úžasní, všetkému skvelo sekunduje perfektný český dabing a šikovná hra s časopriestorom. Ešte stále sa na tom dá kvalitne pobaviť. 80%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě žeru. Teď jsem ho viděl po strašně dlouhé době; z let dětských jsem na něj měl uchované pouze mlhavé prazážitky. Námět Návštěvníků je více než vděčný. Jakákoli situace konfrontující dnešní dobu se středověkem zákonitě musí vyvolat salvu smíchu, čehož autoři pochopitelně využívají. Ústřední duo je jednoduše báječné, nejlepší jsou jejich středověké manýry, něpříliš kompatibilní s naší moderní dobou... 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tesne pod 4 hviezdami zaparkovala táto celkom vydarená komédia s výbornou dvojicou Clavier – Reno. Pozrel som si to len pre to, že tohto roku vychádza „Trojka“ tejto komédie, tak prečo nie? Nábeh mala v skutočnosti táto prvá časť aj na 5 hviezd. Niektoré fóry sú až neopakovateľné. Škoda, že postupom času to spadá do priemeru a objavia sa aj niektoré zbyročné teatrálnosti. Svojou formou ale film nikoho nenechá na pochybách, že ide o typickú francúzsku bláznivú komédiu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)
  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama