Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

George Eastman ve své životní roli! Ani ne tak vraždy a už vůbec ne ostatní "herci", ale především neskutečně hutná atmosféra dělá z tohoto kdysi kontroverzního snímku evropskou klasiku. Díky skvělé kameře nejde z prostředí ostrova nemít strach, prostě tušíte, že se tam ukrývá něco zlého. Z obrazovky vám kvůli tomu doslova cáká beznaděj na ksicht. Nejlepší scéna byla ta, kdy se nám obr Eastman poprvé ukázal v celé své kráse :) Škoda závěru, který skončil dříve, než bys řekl Antropofág... a taky hororových diváků, kteří ho neprávem opomíjejí. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Myslím, že už plne chápem, ak niektorí užívatelia označia filmy tohoto žánru za chuťovku. Pozrieť sa mi film, ktorého názov si snáď nikdy nezapamätám vôbec nechcelo, vlastne som čakal niečo v štýle ,,Kanibalov" no výsledku som bol však viac než nadmieru spokojný. Kladmi určité sú dobre zvolené prostredie a s nimi spojovaná atmosféra a obratná D´Amatova réžia s citom pre napínavosť a niekoľkými nervy drásajúcimi scénami (studňa). Smolou však ostáva, že film nijako nevybočuje zo svojho žánru, je v ňom mnoho nelogickosti a ponúka to, čo sme už mnohokrát videli inde a ešte aj určite budeme vidieť. Napriek tomu však z pôvodne zvažovaných 2* prilepším. Film ma totiž skôr prekvapil a niečím bližšie nešpecifikovateľním zaujal. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je stará dobrá italská škola hororu s češkou Zorou Keslerovou v jedné z hlavních rolí. Nádherné exteriéry řeckého ostrova, jeden z nejděsivějších a nejodpornějších pomatených zabijáků, co jsem kdy viděl a jedna dost hustá scéna, která ve své době musela vzbudit velký rozruch (ještě, že se na to se mnou nedívala má těhotná žena!!!). Hodně slušná práce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moment, kdy se vrah objevuje na scéně a my ho poprvé vidíme, je skutečně povedená, a na diváka padá hrůza, která je s tímhle zjevením spojena. Doslova jako zrod bestie, která se také hned předvede. Film zbytečně nepřehání, zbytečně nevysvětluje, a tím si mě získal. Není to geniální horor, ale z italské produkce je to jednoznačně něco, co stojí za pozornost. Může to vypadat tuctově, ale je z toho cítit, že byl skutečně v první řadě vytvářen horor. Dokonce ani to gore není tak všudypřítomné, jak by se dalo čekat, ale je voleno ve správné míře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak já se přidávám k těm hororovým fandům, kteří tento kousek rozhodně vynášet do nebe nebudou, protože si to ani nezaslouží. Joe D'Amato patří mezi moje oblíbence, ale vždycky mě od něho bavili spíše ty eroticky laděné filmy. Tentokrát ho musím pochválit především za nádherný výběr prostředí, protože ostrov byl opravdu krásný, stejně jako liduprázdné uličky. Herecké výkony jsou hodně průměrné a kromě našeho zabijáka mě nezaujala ani jedna. I tento chlapík měl však své mouchy, stejně jako béčkové gore efekty. Až na pár výjimek na mě moc velký dojem neudělali. Už jsem viděl mnohem lepší triky při prokusování hrdla. Zlatým hřebem je samozřejmě večeře v katakombách, ala baby desert. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Některé z kostí v katakombách byly plastové napodobeniny. (Chatterer)
  • Film byl ve Velké Británii roku 1984 umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Hlavně kvůli scéně, kde kanibal konzumuje embryo. (Chatterer)
  • Známý též pod názvy The Savage Island a Anthropophagous: The Beast a Antropofago. (Chatterer)

Reklama

Reklama