Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá absolventka právnické fakulty Emily Reedová dostane místo u velké právnické firmě jako asistentka vitální Claudie Lionesové. Odlétá s ní do Rio de Janeira, kde mají zachránit firmu provádějící rekonstrukci hotelového komplexu u moře. Tady se dívka za zvláštních okolností seznámí s podivínským milionářem Jamesem Whaleerem. Jejich vztah plný jiskřivého erotického napětí, prochází řadou proměn. Emily se do záhadného Whaleera zamiluje, stejně jako před lety její nadřízená Claudia. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Soft pornový scénář nižší kategorie, upocené scény stejného ranku. Carre Ottis obsazena i přes naprostý nedostatek filmařského sex appealu, Mickey Rourke olezlý víc než v 9 a půl týdne. Filmařsky to nemohlo zaujmout snad nikoho, panebože. A koho tak tohle mohlo vzrušit sexuálně? I v roce 1989 byla v půjčovnách řada filmů, která si na nic nehrála a divákovi zvedla aspon chloupky na rukou. V roce 2018 to možná může zaujmout divačky všech těch nedomrlých stupnů šedi. U pánů, no, zkuste zajít do nejbližšího podniku s obyčejným tancem u tyče, dráždivější zážitek zaručen. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že prý: "From the people who brought you 9 1/2 weeks!". Nevím, ale Smyslná orchidej se nemůže vůbec rovnat filmu 9 a půl týdne. Já osobně ani netuším, proč dávám ty tři hvězdičky. Příběh mě nijak neoslovil. Jedna pasáž (konkrétně ta karnevalová, kde lidi tančili) trvala asi 4 minuty a mě to přišlo jak půl hodiny a moc jsem si přál, aby to konečně skončilo. Jedno se musí uznat, koukal jsem na to a nic mě nemohlo vyrušit, protože jsem do toho byl naprosto zvědavý, co se bude dít dál. Čekal jsem a čekání se nakonec moc nevyplatilo. Vše vyústilo v jednu velkou soulož mezi hlavními postavami. Jenže, který film tohle dokáže, aby měl hodinu a čtyřicet minut a já jsem ho nerušeně pozoroval? Moc jich není. Erotické scény a že jich moc teda nebylo, tak byli docela slabší. Opět porovnání s 9 a půl týdne, kde to mělo grády. Tady je to spíš nuda! Herecké obsazení mě až tak nesedlo. Carré Otis je krásná, talent má taky. Ale Mickey Rourke to byla katastrofa! Přepálený od slunce a s velkou vrstvou make-upu! HNUS! Jeho výkon mě taky neoslovil. Průměrný film, který určitě stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem usnout a na čtení už jsem neměl a přepínal jsem televizní kanály, čímž jsem se téměř po dvaceti letech dostal k filmovému trháku, jenž nesměl ve své době chybět v žádné VHS copy filmotéce správné kulturní panelákové domácnosti. Nečekal jsem žádný zázrak a taky jsem nebyl zklamán. Plochý, cituprázdný a bezpohlavní produkt, plný nesmyslných žvástů o ničem, snažící se nalákat letité, životem opotřebované a ztuplé babské osazenstvo, hledající opiáty za svůj zpackaný život vedle hrubiánů, pochrapujících v teplákách s vytlačenými koleny po spořádaném bůčku a pivě. Nebudu však nikomu podrážet jeho berličky. Koneckonců co je pro labilního člověka horší? Sledovat Orchideje, Doktory z hor a Pilcherové, nebo si nechat vymývat mozek třebas náboženskými fanatiky, případně jinými ztroskotanci, neschopnými unést svůj životní úděl...Nu, za co tu jednu hvězdu? Bissetová má moc pěkná prsa a nejde přehlédnout. Rourke, nevím, nikdy mne neuchvátil a jeho přínos je nadhodnocován. Ostatní je šunt a jako takový nemá smysl jej příliš rozebírat. I když nevím, při tom, co v televizi (s poděkováním našim kulturní spasitelům) téměř každý večer vidím, jestli bych neměl ve srovnání raději ještě něco přidat. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Tak pre odľahčenie - Každá žena je herečkou od narodenia, to je známy fakt. Ale potom prichádza výnimka, hlavná hrdinka filmu - nádherná, vzdelaná, neskutočne zvodná a pritom panensky nevinná Emily Reed, ktorej jediným talentom je asi šikovnosť v rúbaní vysoko, keďže je na polceste dostať pohľadného milionára. Ale pozor, nepôjde to tak poľahky lebo......on by aj chcel, aj ona by chcela, ale stále nevedia či áno alebo nie.... a takto bakano tú Emily naťahuje milionár celý film, aj keď mu ona jasne vysiela signály, že je pripravená ho skutočne milovať. Lebo je dobrý muž. 🙈 Z hereckého talentu krásnej „herečky“ Carré Otis neuvidíte ani štipku. Ale tak aspoň je sama sebou a nič „nehrá“!!! Vo „vypätých“ momentoch, keď má zahrať kus emocionálneho prejavu jej hlas znie veľmi zvláštne, ako keby slečna trpela akýmsi hormonálnym neduhom, ale vizuálne sa to dá zvládnuť. Jasná mustra inšpiračných ideí pre novodobé nepodarky točené v podobnom štýle (50, 365...). ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Smyslná orchidej postrádá smyslnosti, zato plna hloupých keců. Rourke je tu opět velmi slizký, navíc namazán nějakým sajrajtem, aby vypadal opáleně, vypadá ovšem jako mumie. O čem je tento příběh? Dvě vypočítavé děvky z Ameriky si udělají služebku do Ria. Vydělají spousty peněz (jak je to tu roztomile zdůrazňováno) a ojede je kde kdo. Film má pouze klad v hudbě a v exteriérech. V Brazílii natočit film s neexotickými exteriéry dokáže pouze dement. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se dostal na titulní stránky novin ve chvíli, kdy se objevilo tvrzení, že soulože v něm nebyly hrané, nýbrž skutečné. Oba hlavní protagonisté však fámu popřeli. (aluna)
  • Film se natáčel v Bahii, v Riu de Janeiru v Brazílii a v New Yorku. Staveniště hotelu byla ve skutečnosti kostra hotelu v Salvádoru, který nebyl nikdy dokončen. Zhroutil se o několik let později po několika desítkách let, kdy stál opuštěný. (rafix)

Reklama

Reklama