Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu túžil Peter Sellers preniesť na filmové plátno novelu Jerzyho Kosinského a našťastie sa mu to podarilo v hodine dvanástej. Rok na to totiž zomrel. Možno to chcel osud, aby tak dlho čakal na príležitosť zahrať si vysnenú postavu záhradníka Chanceho, lebo jeho telo bolo po mnohých infarktoch poznamenané a tým jeho geniálne herectvo dalo väčší punc postave. Sú to práve herecké výkony, ktoré zdobia tento príbeh a posúvajú ho do vyšších levelov. Je to nádherný a múdry film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh ho obdařil málem a v hlavě má piliny. Tak označuje žena, která se starala o jeho starého pána, našeho hrdinu. Jenže tenhle chlapík se nevědomky vydrápal až takřka nahoru, kde jednoduché myšlenky dokážou divy, což ostatně bývá naneštěstí mnohdy i v reálném životě. Víc mi sice sedly jiné satiry, ale zejména díky hereckým výkonům a nadčasovosti velmi dobré. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Život je stav mysli." O tom, že Peter Sellers byl vynikající herec, jsem nikdy nepochyboval. Teď, když jsem konečně viděl Byl jsem při tom, mám chuť ho vychvalovat ještě víc, jenže ono je to těžké. Jeho přesný výkon, kdy každé slovo, každý pohled, každý nevinný úsměv, každý nádech a výdech fascinuje, něco takového nejde popsat. Dlouho, dlouho, dlouho jsem zkrátka neviděl tak senzační film, který jsem si chtěl hned po závěrečných titulcích pustit znovu (respektive ještě před závěrečnými titulky, protože ty jsou kvůli použité zkažené scéně opravdu hloupé). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers jak jej neznáte. Film je neskutečná satira, kdy jsem čekal kam až daleko se zahradník Chaucey Gardiner vyšplhá na pomysleném politickém žebříčku. Krásná ukázka toho jak se smazávají rozdíly mezi genialitou a hloupostí, záleží pouze na tom čemu věříme. Určitě se nejedná o film, který bych nutně musel vidět každý měsíc a nemohl se jej dosytosti nabažit. Tempo vyprávění je pomalé až plouživé stejně jako myšlenkové pochody hlavního hrdiny. 75% ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo s geniálním a brilantním hereckým výkonem Petera Sellerse ! Na to, jak byl film dlouhý, jsem se nenudil ani chviličku ! Moc krásný, inspirující a laskavý film. Na tohle se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv, kde je televize a elektřina ;-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Závěrečná scéna napadla Hala Ashbyho během rozhovoru s jiným režisérem, když popisoval, jak jde všechno hladce a řekl: „Je to jako vznášet se ve vzduchu.“ (džanik)
  • Natáčelo se také na usedlosti Biltmore Estate v Severní Karolíně. (džanik)

Reklama

Reklama