Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V této komedii se Shirley MacLaine představí jako sedm různých žen v sedmi povídkách. Jako Paulette si nechá vyznat lásku v pohřebním průvodu svého muže, jako vědkyně Marie Teresa se musí vyrovnat s nevěrou svého muže. Linda se nechá uchvátit oddaností ctitelů, zatímco Edith pochybuje o obdivu svého muže. Eva s každým manipuluje a nejdůležitější je vyšachovat sokyni nikoli v lásce, ale v módě. Marie je připravená spáchat sebevraždu, zatímco Jeanne sní o tom, že je snad tajně milována. (Jezinka)

(více)

Recenze (24)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Sedmkrát žena – sedm anekdotických povídek a jedna skvělá komediální herečka v různých polohách... a samozřejmě zajímaví mužští partnery pokaždé zcela jiné Shirley MacLaineové. Hned na úvod to nejlepší: miniaturní konverzačka během pohřebního průvodu, s brilantně dvořícím se Peterem Sellersem (ten mne dostane snad vždycky, tedy pokud zrovna nehraje jistého ničemu v pozici francouzského inspektora ;o)). Díky vtipným pointám a originálně rozehraným vztahům mezi muži a ženou nezklamou ani další povídky, i když některé ty výjevy ženské rozmarnosti byly občas až přepříliš praštěné (hlavně ta pojašená žena spisovatele). Nicméně hodně zábavná mozaika hříček se slušnou dávkou černého humoru vyvrcholí opět milou povídku. Zde se v pěkných epizodních roličkách objevili mladí Michal Caine a Philippe Noiret, ale pikantní pointu příběhu raději předem prozrazovat nebudu. Vztahoví "veteráni" a milovníci filmů typu Vražda ing. Čerta si hodnocení určitě rádi zaokruhlí na plný počet. ;-) 70% ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine na sedem spôsobov v diele snáď najznámejšieho talianskeho filmového neorealistu všetkých čias. Luxusne obsadené, avšak značne nevyrovnané. Niektoré poviedky (osobne najviac 1., 3., 7.) sú super, ostatné slabšie, ale tak to už v poviedkových filmoch býva (snáď s výnimkou tvorby Jarmuscha). Cez to všetko však dostatočne zábavné, taliansky správne strelené - mimochodom, Peter Sellers v prvej poviedke exceloval zo všetkých hercov snáď najviac. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jak to u povídkových filmů bývá, některé jsou povedené, některé méně. Například ta s Peterem Sellersem byla hodně milá. Krátká, stručná, přímá, a zároveň úderná. Pak třeba ta o letušce která nahá čte poezii mi přišla poněkud ulítlá, a bez vyššího smyslu. Za to ale zase ta s Lexem Barkerem o přehlížené manželce na mě nějakým zvláštním způsobem udělala dojem. Ta s Arkinem byla docela originální, a ta o manželce co se chtěla pomstít mužovi za nevěru poněkud nezáživná. Ta o paničkách které se chtěly ukázat v nejlepších šatech poněkud poťouchle ironická. Nakonec to ovšem docela příjemně završila povídka s Michaelem Cainem. Celkový dojem ovšem z povídek byl poněkud průměrný, kdybych hodnotila jednotlivé povídky, vypadalo by to jinak. Takhle hodnotím celkový dojem. A je to sice milý, ale jinak zcela zapomenutelný film. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo starší a lepší Dolarová manželství. Tam se sice Shirley MacLaine představila jen v jedné roli, zato zahrané třikrát úplně jinak. Stejně suverénně si poradila i s tímhle povídkovým filmem. Není se čemu divit, její herecká univerzálnost je impozantní a Vittorio De Sica má s chameleónskými herci bohaté zkušenosti. Za zmínku stojí zajímavá hudba, pod kterou se podepsal Riz Ortolani. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se skládá ze sedmi příběhů. Navíc, když je dělá Ital, tak je to ještě lepší, bylo jich natočeno nespočet, takřka jistý že něčím upoutá. Našli se i slabší příběhy, ale většinou jsem byl spokojený. Pohřební průvod má famózní poslední záběry, líbil se mi i příběh s dvojicí Gassman/Brando, anebo s Cainem (o tom příběhu je lepší předem nečíst, je to potom zábavnější). Hlavní hrdinkou těch příběhů je Shirley Maclaine a já doufám že ne naposled jsem ji viděl hrát takhle -v komedii- protože ta její hra byla na cenu. 3,5-4/5 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama