Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Zastavování času + nahota = malířství a nespavost jednoho kluka. Ještě jsem nezažila, že by byl někdo až tak extrémně poznamenán rozchodem, ale asi je to možné. Sice podle mě Sean Biggerstaff není příliš přitažlivý, ale to se dá přehlédnout. Oproti němu Emilia Fox je krásná a přirozená, což je velké plus. Děj je místy trochu nudný, ale převažují ty zábavnější chvilky. Určitě dokáže zaujmout. Rozhodně jsem nečekala nic jiného, než tento romantický happy end. Na začátku jsem si myslela, že to bude spíše film pro chlapi, kvůli té přehnané nahotě, ale postupem času jsem se utvrdila, že je to i pro ženské. Takže pohodový film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků britské produkce. Opravdu originální námět. Skvělé, vtipné a příjemné herecké obsazení a opravdu nadupaný soundtrack. Obal DVD je opravdu zavádějící. Když jsem ho viděl poprvé, tak jsem si myslel všechno možný, jen ne to, že mě tento snímek tak mile překvapí. Stopáž je optimální, nenudil jsem se a až na pár trhlinek to je skvělý počin, kterému nechybí vtip, romantika, dramatičnost a to celé pod rouškou mysterióznosti. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně neotřelý debut britského režiséra Seana Ellise, který má hned několik významových rovin - předně je to skutečně působivý romantický film, silně metaforický příběh o důležitosti lásky, kterážto má značný dopad na kvalitu osobního života, svým způsobem může jít i o teenagerskou komedii, Sean Ellis zakomponoval do příběhu ale i čistě existenciální rozměr, od něhož se odvíjí reflexe smysluplnosti bytí a zvláště pak úvahou nad odcizením práce, což je svého druhu jeden z prvních a nejzásadnějších existenciálních pojmů v historii filosofie (byť o něm hovoří zprofanovaný Karel Marx), odosobněný stereotyp práce v supermarketu naruší až hlavní postava svou schopností hledat krásu ve zcela obyčejných věcech jen změnou úhlu pohledu (zátiší s rozsypaným hrachem atd.), což je v podstatě adorace umění a osoby umělce jako takového. Leč Sean Ellis spíše využívá okolnost, že exponoval svého hlavního hrdinu coby umělce-malíře, jen ke zvýraznění romantického rozměru svého snímku (zvláště v závěru), což je možná trochu ke škodě věci. Co se týče použitých výrazových prostředků, tvůrcům bylo skutečně požehnáno, po řemeslné stránce je film skutečně excelentní, radost se dívat a zvláště střihová skladba je soustem pro filmové labužníky, neboť ta je skutečně famózní - střihové přechody inspirované pohybem v záběru, jízdou kamery, umně pospojované záběry s výrazným dominantním prvkem (například záběr na nohy ve frontě na záchod volně přecházející v záběr nohou lidí čekajících u pokladny v supermarketu). Cashback je skutečně osobitý film, byť má několik slabších míst (např. nevtipné fotbalové intermezzo...), každopádně je to jeden z nejvýraznějších filmů reprezentující nejvěrněji mužský pohled na svět, který je zosobňován především a jedině krásou těla ženy... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krásne no samoúčelné obrazy s nulovou dynamikou. Režisérova snaha každú chvíľu zastavovať zábery po chvíli stratí čaro a ostanú len pekné obrázky, pri ktorých si divák začne uvedomovať, že chýba silný príbeh. Záver je príjemný ako to už britských romantických komédií býva a keby prišiel o 30 minút skôr, zrejme by som film hodnotil lepšie. Ale na keby sa nehrá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Michelle Ryan je ten typ dievčaťa, do ktorého sa bláznivo zamilujete. Chytí vás za srdce a nakoniec ho rozpolí, rozseká, rozdrví. Muži mojím slovám porozumejú na celej čiare. Stačí pozrieť na nasledujúcu foto http://www.celebszz.com/45863-2/michelle-ryan-14.jpg . Do tých krásnych, ale diabolských črtov tváre. Niečim podobným ako Ben si prejde pravdepodobne každý. A tam začína príbeh. Kráča od umeleckej vizuality až po klasickú romancu. Od nahých ženských až po spánkové problémy. Máme všetkého všade. Občasné záseky dejovej línie z celkového dojmu príliš neuberajú, pretože na mňa film zapôsobil tak milo a prívetivo, že sa k nemu určite raz vrátim. Vlastne možno..:) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)

Reklama

Reklama