Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

mac000 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně a inteligentně natočené drama na témata  "jsme ve vesmíru sami?" a "bude kontakt s mimozemskou civilizací mírumilovný nebo nepřátelský ?" Invaze spojuje obě a nabízí možnosti, které ,lidstvo může mít v případě méně příznivé alternativy. Pro všechny, kteří film přirovnávají s Kontaktem R. Zemeckise ( přičemž posledně jmenovaný poprávu vítězí) nutno podotknout, že Invaze byla natočena rok před Kontaktem, takže nemohla ani kopírovat, ani těžit ze zájmu diváků o dané téma. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná sci-fi o kolonizaci naší planety dalším mimozemským šmejdem z vesmíru. Některé scény sice trochu vykrádají podobně zaměřené filmy a Zemeckisův Contact, nicméně jsem byl az prekvapen dobrou atmosférou i zpracováním již tolikrát omletého příběhu. Když přivřete jedno oko, budete mít o zábavu určitě postaráno! ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz naskr průměrné sci-fi, které se drží zajetých žánrových přístupů, nesnaží se experimentovat nebo ohromit, takže působí dosti sterilně a ploše. Na druhou stranu je zde vcelku fungující, ale lehce přehaný děj, kvůli kterému nemohu film úplně odstřelit (i když mě to svádí). Pro žánrové fanoušky může být zajímavé. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být tak dobré, ale je to totální blbost - kdyby se na konci zjistilo, že je to třeba fakt paranoa, bylo by to boží, ale takhle ne. Za Charlieho Sheena nedám odpad, ale i u něj je vidět, že se na vážnou hororovou roli prostě nehodí. Ono to trochu jako horor docela funguje, chvilku, díky atmosféře.. Ale jako sci-fi je to příšerné...20% ( a s Contactem to nemá kromě prvních deseti minut společného vůbec nic) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ufóni sa snažia navodiť meteorologickú katastrofu a pri stojí jediný človek. Herecké obsadenie: Všetku pozornosť na seba prirodzene strháva Charlie Sheen. Dosť to však preháňa vo výrazovom prejave a miestami to môže byť až rušivé. Prevedenie: Na svoju dobu sú efekty celkom dobre zvládnuté (až na to vylamovanie nôh). Mexiko je tiež veľmi pôsobivá destinácia a finálny fight na satelite stojí tiež za to. Pocity: Dobre sa na film pozerá a akcia svižne odsýpa. Do polovice filmu sa vo vzduchu nieslo aj nijaké to tajomno, že kto za všetkým stojí. Keď táto bublina praskla tak sme sa mohli spoľahnúť už iba na akciu ktorej nebolo málo. Pridaná hodnota: Film si nesie mnoho filmárskych nedostatkov 90. rokov. Pár nelogických prepojení a dosť zlé obsadenie. Ale vo finále sa na to dá dobre pozerať a počas celej stopáže sa človek nenudí. O to tu asi aj ide. 69% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)

Reklama

Reklama