Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

K úmoru nudne natočený príbeh o pravej podstate skleníkových plynov s ironicky hrajúcim Sheenom, ktorý je v nesprávny čas na nesprávnom mieste a ktorý po cudzej lodi pobehuje vskutku orientačne. Za celý čas sa do filmu nedá ponoriť hĺbkami emócií, zábavy, strachu a jedine mladý černošský chlapec je nutným oživením. Málo akcie, pomenej thrilleru, zmrazenie dusíkom ako v T-2, a nechápajúce Mexiko. Udupaný snímok s možným potenciálom. (videné 10.03.2021, AMC) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně a inteligentně natočené drama na témata  "jsme ve vesmíru sami?" a "bude kontakt s mimozemskou civilizací mírumilovný nebo nepřátelský ?" Invaze spojuje obě a nabízí možnosti, které ,lidstvo může mít v případě méně příznivé alternativy. Pro všechny, kteří film přirovnávají s Kontaktem R. Zemeckise ( přičemž posledně jmenovaný poprávu vítězí) nutno podotknout, že Invaze byla natočena rok před Kontaktem, takže nemohla ani kopírovat, ani těžit ze zájmu diváků o dané téma. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Při čekání na nový Arrival jsem neodolal a podíval se po letech znovu na starý The Arrival od Davida Twohy. Opravdu zvyšovat hodnocení nebudu. I přes zajímavý nápad, který se mohl dostat mezi perly béčkových scifi jsem nepřekousl tehdy jednatřicetiletého Sheena, který se tvářil v jedné scéně jako při obřízce bez anestézie a ve všech ostatních jako při kastraci, ovšem při vší té smůle, zase bez anestézie. 45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov z detstva, ku ktorému sa vždy rád vrátim aj v súčastnosti, ak naň natrafím v televízií. Pre Charlieho Sheena netypická rola, ktorú zvládol bravúrne a tiež sa mi takto vo vážnej roli páči viac, než v komédiách. Je to skvelé sci-fi so skvelým koncom. Triky, ktoré boli vo filme použité sú pomerne jednoduché, snáď až na pohľad do podzemia mimozemskej základne. Bol som ohúrený tou mimozemskou základňou a tým, čo sa v nej dialo. Samotný film pôsobí skvelým dojmom a nijako nevykráda ani si neberie nápady z iných spriaznených filmov, ale šikovne pracuje s divákovým záujmom, ako sa nasledujúca príbehová stránka bude vyvíjať. Odporúčam všetkým milovníkom mimozemšťanov a sci-fi. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici malej rozpočet a máte natočit (akční) scífko, nezbyde vám nic jinýho, než vsadit na dobrej scénář a sehnat aspoň jednu hereckou hvězdu. To se docela povedlo, protože Charlie Sheen hraje natolik dobře, že člověk přehlídne i ty (pod)průměrný herce, co se kolem něho ve vedlejších rolích motaj. Příběh stojí na dost znepokojující myšlence, která určitě nedá milovníkům konspiračních teorií spát a místama se dařilo vytvořit zajímavou konspiračně-paranoidní atmosféru. Akce moc nenajdete a triky nepatřej mezi nejpovedenější. Pokud nebudete od Invaze moc očekávat, máte šanci, že se jednorázově slušně pobavíte. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)

Reklama

Reklama