Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

E lan 

všechny recenze uživatele

Zajímavá (ne)komedie a o jedné americké rodině skrývající běžná životní tajemství. Herecké výkony všech hlavních postav jsou důvěryhodné, některým nově utvářejícím párům člověk přeje, nad ostatními spíš jen kroutí hlavou, jak se tak slušný scénář dá skazit. Parkerová je skutečně vyjmečná. Suma sumárum ale průměr... ()

voidindigo 

všechny recenze uživatele

"Základ rodiny" je celkem hodně konvenční film, který se hodně snaží být vtipný, líbivý a dojemný zároveň, ale nějak se mu to moc nedaří (aspoň ne většinou a aspoň ne s diváky, který nemaj rádi klišé) - a to i přes herecké obsazení snů. Ale pokud se vám líbí filmy jako "Druhá nebo první" nebo "Španglicky snadno a rychle", tak se vám asi bude líbit i tohle. Ovšem co se mi líbilo nejvíc byl pohled na Rachel McAdams v tričku skupiny Dinosaur Jr. :-) ()

Reklama

filip289 

všechny recenze uživatele

Sarah "Koní xicht" Jessica Parker opäť neprekvapila, opäť je strašne nesympatická a v jej úlohe by som si kľudne vedel predstaviť kopu iných herečiek (nominácia-nenominácia na Zlatý Glóbus, mne sa proste nepáčila). Ostatní herci fajn a práve kvôli nim nechcem znížit hodnotenie na 2*, taktiež vidieť vtedy ešte krásnu Claire Danes bez plastiky bolo celkom príjemné. Určite sú na Vianoce na výber aj oveľa lepšie filmy než tento, to bez debaty. Ešte dodám, že nechápem, čo to preboha TV Prima stvárala so zvukom počas tohto filmu, raz bol príliš nahlas, inokedy strašne potichu aj ked ste dali hlas na maximum, celkom nepríjemný zážitok.. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční čtyřúhelník na pozadí tradičních amerických Vánoc. S. J. Parker jako chladná newyorčanka (Dá jí někdy někdo jinou roli???), Owen Wilson jako pako (A jemu? Dá mu někdo někdy jinou roli???) a Diane Keaton jako pohodová matka. Tenhle film měl potenciál, ale… prostě to nějak nevyšlo. Dá se na to kouknout… jednou… zabulíte si – né, že ne… jenže pak zmuchláte kapesník a z hlavy vám vypadne jak název, tak děj a v podstatě i celý tenhle film. Ač jsou všichni hezcí a na svetru mají soby, tentokrát to není ono. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to ani nedokoukám ( ta ženská v podání Sarah Parkerové mě vyloženě sr...lezla na nervy. Takovýhle typy ženskejch bych vyvážel na nějaký opuštěný ostrov... ), ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. ( Nutno podoknout, že to bylo zejména proto, že tam hraje Rachel McAdams ). V jednu chvíli jsem se dost dobře bavil, hočička bratrů nebyla výjimkou. Škoda jen toho konce, dalo se z toho vyklouznou i jinak a i lépe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama