Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento snímek viděla v kině, měla jsem pocit, že to má nápad, na to, že se to skoro celé odehrávalo v taxíku, do nějž kamera hleděla přes přední sklo, to docela běželo (snad za to mohly rozměry plátna, že to na mě působilo) a sem tam se zdařil inějaký vtip, navíc mě docela bavil Jan Dolanský. Jenže při druhém zhlédnutí - v televizi - jsem si uvědomila, že kromě těch scén v taxíku, které záhy taky přestanou bavit, tam není nic, žádné dialogy, žádní herci (kromě Preisse), žádný nápad... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost od nás jsem čekal, ale takovou zábavu ne. Když se na podíváte - a to nemusíte ani pozorně -, tak zjistíte, že je to ohromná kravina. Chlápek jezdí taxíkem, má narozky, nějaký magor se ho snaží moralizovat.. na druhé pak divná tetička, divné setkání po letech.. je to hodně pitomé - teď příjde to vytoužené "ale" ;) -, ale.. je to hodně zábavné. Převratných hereckých výkonů se nedočkáte, ale Dolanský je sympaťák od pohledu a když navíc ještě hláškuje a všechno má "na háku", tak se na to hodně dobře kouká. Nemůžu si pomoct, ale fakt se mě to líbilo a smal jsem hodně moc - a vynahradilo mi to i ten magorský scénář, blbé rozuzlení a takovou tu celkovou "špatnost".. tady mi stačí ke štěstí jen ta zábava.... ;) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení, od tohoto filmu jsem skutečně nečekal nic, jelkož mám stále v paměti otřesnou Pánskou jízdu. Nyní mi však režisétr nabídl uzavřený příběh, nějaký vývoj postav a dokonce i několik chtěně vtipných okamžiků. V. Preiss a J. Dolanský hrají slušně, což však nemohu říci o ostatních postavách. A ty závěrečné pointy a zvraty mě prostě bavili a bylo mi jedno, jetsli jsou přitažené za vlasy či ne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kotík jako scénárista opět nefunkční, byť režijně to není taková hrůza jako minule. Ale jenom díky tomu, že mu děj „dovoluje“ civět většinu času skrze čelní sklo dovnitř auta, protože když se z něj vyleze, je to peklo s humorem a rozhledem Novácké Ulice. Od průseru jej zachraňují Preiss s Dolanským, kteří evidentně našli podobnou hereckou vlnu a i když sypou hlášky bez koulí, divák aspoň chvíli nechce páchat harakiri. Nuž, oproti režisérově hrůzné prvotině mílový skok, ale pořád standardní bída jak vystřihnutá ze současné produkce českého filmu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)

Reklama

Reklama