Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Ač se jednalo o historickou věc, nebyla jsem schopna u tohoto kousku udržet pozornost, a díky naprosté absenci hlavní dějové linie jsem se v tom celém začala od poloviny docela ztrácet. I přes hezké kostými a krásnou ponurou dobovou atmosféru to byla ve výsledku nuda o ničem s příšernou stopáží (a to jsem se zrovna na tendle film tak těšila). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení, vzhledem k tomu, co jsem si tady přečetl. Podle mě solidně a věrně natočené historické drama z dob, kdy Španělsko vládlo světu. Líbila se mi šedivá atmosféra, vhodně zde byl zakomponován motiv dvojí nenaplněné lásky, bitvy, či spíše bitky, sice postrádaly pompéznost, ale o to byly důvěryhodnější a ačkoliv děj mohl působit zmateně a je zde kritizováno ono prázdné plkání u dvora, tak mě právě naopak bavilo, protože vrhalo světlo na politickou situaci a osvětlovalo dvorské intriky. No jistě - tvůrci mohli trošku víc vysvětlit úlohu jednotlivých postav, zejména roli Angelicy a stopáž se taky mohla srazit tak o půl hodinky, ale já jsem s tím, co jsem viděl, naprosto spokojen, což podpořil i výborný Viggo Mortensen. 80% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výprava filmu je mi celkem volná a jestli tam vložené peníze uvidím je mi taky fuk. Co ale neodpustím je nuda. Tolik zápletek a příběhů, ale žádný, který by nesl celý film. Celou dobu jsem si film představoval jako několikadílný seriál, kde by se vždy jedna zápletka vyřešila a nějaká by se táhla lehce všemi díly. Takhle je to prostě nuda. Pozitivem by byly akční scény, protože byl celý film natáčený hodně naturalisticky, bohužel jsou ale dost slabě natočené, takže ani tady není nad čím jásat. Nakonec zbývá jen Viggo Mortensen, který nezklamal. Stejně jako většina herců do své role dobře zapadl a my si mohli užít další Aragonovskou postavu. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem že půjde o zajímavý film z historického prostředí. A musím říct, že mne velice zklamal. Nejenom že je film strašně dlouhý, nudný, všichni tam vypadají stejně, takže se v nich nedá vyznat, pořád je tam tma, ale ještě navíc je to o prvotřídním dobrým chlapovy, který si přivydělává jako nájemný vrah. To samo o sobě mluví za všechno. Proč nám vykládají, že někdo prostě zabíjet může? Postavy jsou nesympatické, trapné a směšné. A život tohohle chlapa mne opravdu vůbec nezajímá. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Pohled na "jatka 30.leté války " v 17.století. Herec Viggo MORTENSEN je zde velmi výrazná postava, dobře ji hraje, ale není schopen sám udělat zázrak. Ačkoliv je scénář napsán podle skutečné postavy a skutečného příběhu, přece tomu chybí duch a dech větší dobrodružnosti. Časté šermířské scény okořeněné i brutalitou nemohou spravit nic na skutečnosti, že dialogy jsou zde nicotné. A na těch (podle mých zkušeností ), stojí a padá úspěch filmu. To se zkrátka nepovedlo - ne více než na průměrné 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama