Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

blackJag 

všechny recenze uživatele

I prohrát jde se vztyčenou hlavou. Dokazují to postavy ve filmu a dokazuje to i film sám. Hodně se toho v něm nepovedlo (nebo mohlo být uděláno líp), ale prvky, které stojí za připomenutí (obsazení hlavní postavy, výprava, stealth akce v týlu nepřítele, ...), jednoduše stojí za připomenutí. 70% ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem maličko víc od tohoto zdánlivého velkofilmu, který láká na poměrně zajímavé údobí španělských dějin sedmnáctého století, z počátku je děj dynamický a plný zvratů, ovšem další část filmu je nezajímavou pletichou politiky a neurčitých vztahů aktérů, kteří se potkávají v opuštěných uličkách Madridu, aby zde rozplétali další části děje. Zajímavou a vítanou částí filmu, je obléhání Bredy. Je velmi kvalitně vyvedeno taktické obležení celého města, které se po marném několikaměsíčním pokusu se ubránit - vzdalo. Kapitán Alatriste je nezranitelný chodec celým dějem, který jen málokdy sundá klobouk, aby tak diváka překvapil něčím nečekaným. Politické pletichy a poměrně zdlouhavé dialogy a děj nakonec z filmu udělají spíše podprůměrnou záležitost. Posledních 20min je trochu jako probudit se, když už jste na party sám - nic už se nedá zachránit. Celkově tedy film nijak nezapůsobí, ale ani neurazí. Hvězdička za obléhání Bredy, druhá za vojenské taktiky a poslední za pokus chytit část údobí války o španělské dědictví. škoda, že není za co dát dvě zbývající, ale to by se kapitán musel snažit trochu víc. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento španielsky historický veľkofilm má zaujímavú atmosféru, veľkolepú výpravu a nadštandartne spracované vojnové scény i akčné súboje. Aj keď ich mohlo byť podstatne viac, na dobrodružný film by sa to patrilo. Čo sa týka vizuálu, patrí v európskom meradle medzi to lepšie. Čiastočne však zlyháva v tom, že je príbeh zahltený množstvom intríg, politickým machinácií a množstvom postáv, z ktorých len niektoré sú pe príbeh podstatné a zaujímavé. V spojitosti s premrštenou stopážou to nepôsobí dobre. Že boli Španieli v 30-ročnej vojne hlavnými agresormi sa vyvrátiť nedá, aj keď sa o to tvorcovia filmu snažili. Obsadiť Mortensena bol dobrý krok, len škoda, že že sa k nemu nik z ostatných hercov nepriblížil. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Ač se jednalo o historickou věc, nebyla jsem schopna u tohoto kousku udržet pozornost, a díky naprosté absenci hlavní dějové linie jsem se v tom celém začala od poloviny docela ztrácet. I přes hezké kostými a krásnou ponurou dobovou atmosféru to byla ve výsledku nuda o ničem s příšernou stopáží (a to jsem se zrovna na tendle film tak těšila). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €24miliónovTržby Celosvetovo $23,119,163║ Neskutočne sucho odpackaný film, rozvlečený príbeh podávaní maximálne nezáživne a pre plochosť všetkých postáv to nezachráni ani účasť Vigga Mortensena. V tomto filme nevyšlo absolútne nič, ani miš-mašové súboje nič nepovedia. /25%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama