Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, jestli je tady ještě někdo, kdo nebyl v SM salónu, o čemž já silně pochybuji, nicméně jestli snad přece někdo, tak dobře poslouchejte Jasona Stathama co vás v takovým SM sálonu čeká za krásy. Já si to nahrál na CD a teď to pouštím amplioném lidem z okna. Velmi strhující výkon podal Jason Staham rovněž, když mluvil o tom, jak se cítí impotent. To by mohl náš prezident z fleku přečíst jako novoroční projev místo těch egožvástů . ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně skutečný a snadno uvěřitelný film už dlouho nepamatuju. Film stojí na malém počtu osob, které jsou ovšem tak rozdílné, že ta jediná věc, která je spojuje (kokain), z nich dělá karikutury jednoho jediného, odosobnělého a sebezničujícího charakteru, který se utápí buď ve svých malicherných problémech či v naddimenzovaných existencionálních otázkách o bohu a vesmíru. Děj se odehrává na relativně malém počtu lokací, ale dokonce ani koupelna, ve které divák "prožije" snad tři čtvrtiny děje, se neokouká díky výborně na aktuální děj navazáným flashbackům a psychedelickým hrátkám s kamerou, rozostřením a zrcadlem. Celková atmosféra stojí a padá na ostrých a výbušných dialozích a tím pádem na výkonech jednotlivých herců. Slečny herečky dobře vypadají, jsou sexy a nic nekazí, zatímco Chris Evans (méně) a Jason Statham (více) vytahují snímek z banalitních keců do inteligentní debaty o ničem a o všem. Dá-li se to tak ovšem říct. Nebýt přerodu v romatický snímek, těsně před koncem, tak to Hunter Richards mohl dotlouct v docela hodně povedené drama dvou osamělých mužů dvou různých generací. Takhle je dobře budovaný depresivní dojem z podstatné části snímku roztříštěn návalem hořkosladkokyselých emocí v závěru a stejná chuť pak zůstane divákovi na jazyku i při závěrečných titulcích. Škoda, přeškoda. Potenciál byl obrovský. Tři a půl. [únor 2006] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jason Statham v netradiční roli, i když si menší akční kousek střihnre. Naprosto originální nápad, že hlavní hrdina si téměř celý film povídá na pánské toaletě právě s postavou, kterou hraje Jason Statham a vypráví mu o své životní lásce London. Ostatně Chris Evans mě taky hodně překvapil po Fantastické čtyřce a Perferktním skóre jako potetovaný feťák. Rozhodně to není film pro většinové publikum, spíše tak do nějakého malého kina v rámci filmového klubu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Romatická zápletka v nevídaném feťáckém kabátku s parádním drajvem a velmi dobře napsanými charaktery postav. Chris feťáčka zahrát umí, ukázal to taky v Puncture a Jessica, i když dává, je přeci jen spíš taková třešnička na dortu. Všechny ale s naprostým přehledem natírá výtečný Jason Statham, který solí svůj text nevídaným způsobem a s takovou porcí charismatu, že by to jeden neustál! Finálová bitečka v bytě je pak skvělá cool tečka. Totálně mě to celé překvapilo a bavilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama